Gå til forrige måned November 2024  Gå til neste måned
S M T O T F L
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Legg inn aktivitet


Alle veteraner ønskes
en god helg!

Aldrig har jeg set hjemmet og hjemmets levende liv så fyldigt, så klart og så nær ind på, som netop fra det fjerne og under fraværelsen.
Henrik Ibsen

Bør Norge hjelpe andre NATO-land i Afghanistan selv om det øker risikoen for norske soldater?
JA
NEI
Resultat
Skriv inn et navn du ønsker å benytte i chatten under
 

epost:
Pass:

Trenger du noen å snakke med? Ring døgnåpen grønn linje:

800 48 500

Betjent av NVIO
 
29.11.2006
Farlig Fred - Del 25 av 28 - Libaneserne rykker inn
Falkehøyden 1978Vår oppgave i syd-Libanon var blant annet å opprettholde ro og orden inntil den libanesiske regjering selv kunne stable en hær på bena, og den 3 1. Juli trodde vi faktisk at vi var på vei mot roligere tilstander. Den morgenen kom nemlig 600 regulære libanesiske soldater til området vårt for å etablere seg i det sydlige Libanon. Etter borgerkrigen var det knapt noe som kunne kalles en libanesisk hær, den var gått i oppløsning under de voldsomme kampene. Men vi øynet et visst håp da vi fikk vite at regjeringen nå hadde en ny hær under oppbygging, og at en bataljon libanesiske soldater skulle ankomme den 31. Juli. Men håpet brast med et smell samme dag bataljonen ankom. Planen var at denne hæren skulle dra gjennom vårt område, forbi falangistenes hovedkvarter Marjayoun og til byen Tibnine, som ligger omtrent midt inne i det FN-kontrollerte området og hvor det norske verkstedkompaniet har sitt hovedkvarter. Major Haddad sa imidlertid nei. Ingen libanesiske soldater fikk passere hans område, og gjorde de det, skulle han personlig sørge for at det ble massakre!
 
Fra boken "Farlig fred" av Per Ø. Jevne
Boken omhandler den første kontingenten i UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon) hvor forfatteren selv deltok.  Vi vil i en føljetong artikler presentere hele boken avsnitt for avsnitt. Boken gjengis med personlig tillatelse fra forfatteren.
 
 
De 600 libanesiske soldatene opprettet kvarter sammen med den nepalske FN-styrken i Kaoukaba utpå ettermiddagen den 31. Men allerede fra tidlig om morgenen hadde militsiaen i Marjayoun skutt seg inn på byen med tungt artilleri. Da libaneserne hadde kommet seg i hus, begynte bombardementet. Tidligere på dagen hadde to libanesiske Hawker Hunter jagerfly fløyet lavt over Marjayoun, men var blitt beskutt av falangistene.
 
Militsiaen åpnet nå ild mot den regulære libanesiske hær avdeling, og i løpet av noen timer om ettermiddagen falt i alt 23 granater ned i byen. En libanesisk soldat ble lettere såret.
Fra det norske hovedkvarteret ble det ringt opp til major Haddad og bedt om at skytingen stoppet, men selv om Haddad lovet å stoppe skytingen med øyeblikkelig virkning, fortsatte granatene å falle ned over Kaoukaba og i nærheten av et par norske stillinger. Åtte granater falt ned i en PLOdominert by, Hashbaya, og to menn ble drept.
 
Utpå kvelden stilnet det hele noe av, og vi håpet å kunne få en rolig natt. Det er ganske plagsomt i lengden å høre granater bli avfyrt, høre hvislingen i luften og ikke ane hvor de faller ned.
 
Ved 21-tiden smatret det plutselig fra to maskingeværer, og inne i Ebel es Saqi kunne vi se sporlysene fly mellom husveggene. Kaptein Steinar Nygaard og jeg kastet oss i dekning bak et steingjerde, før vi spratt opp og la på sprang mot hovedkvarteret der vi fikk på oss hjelm og splintsikker vest.
 
Minst 250 skudd dundret over hodene våre, og flere skudd smalt i veggen i offisersmessen. Befalet som oppholdt seg der gikk straks i dekning, og lot drink være drink. Presten vår var ute og spaserte da kulene rotet opp bakken rundt ham. Han kastet seg ned og rullet seg i dekning. Hvor skuddene kom fra, er usikkert. Noen hevdet at de korn fra selve Ebel es Saqi, mens andre påsto at ingen fremmede grupper kunne ha kommet seg inn i byen uten å ha blitt oppdaget. Men ubehagelig var det i alle tilfeller.
Men hvorfor skjøt de på oss? Det kunne ingen svare på. Og noen minutter senere begynte atter bombarderingen av Kaoukaba, hvor den ene fulltrefferen etter den andre smalt i bakken mellom murhusene, men uten å skade noen.
 
Under et kort opphold i skytingen ringte vår ops-offiser opp til Haddad og spurte om det ikke snart ble slutt på denne skytingen.
- Joda, svarte majoren. - Nå skal det bli slutt, for jeg har tenkt å gå og legge meg for natten. God natt.
Og ikke før hadde han lagt på røret, før artilleriilden fortsatte. Og den fortsatte hele natten.
Neste dag ble det arrangert et møte mellom major Haddad, lederen for den libanesiske styrken, israelske liaisonoffiserer og FN-befal. Møtet fant sted i en olivenlund på et avsidesliggende sted, og det var ganske merkelig å se de to offiserene, Haddad og libanesernes leder, sitte side om side i maken uniformer og med de samme distinksjoner, dypt uenige om den militære situasjon i området. Her var det tydelig både personlig prestisje og nasjonal storpolitikk i bildet. Major Haddad hadde i lengre tid vært enehersker i dette området av Libanon. Nå følte han sin posisjon klart truet, og han nektet den libanesiske hær å passere gjennom området med sitt utstyr. Blant annet måtte de legge igjen tungt våpen i Kaoukaba, de måtte levere en navneliste på samtlige 600 soldater (da Haddad hadde mistanke om at det kunne være overløpere blant soldatene), og de fikk kun benytte en bestemt vei, og bare som enveiskjørt vei. Med andre ord, de kunne komme til det området de ville, men de ville ikke kunne returnere, og de ville da bli fullstendig fastlåst i sitt område.
 
For den regulære libanesiske hæren var dette en umulig og uakseptabel situasjon, og heller ikke den militære ledelse i Beirut kunne akseptere Haddads krav. Og dermed begynte skytingen igjen, libaneser mot libaneser. Man ante konturene av en ny borgerkrig, om ikke en eller annen høyere instans snart grep inn. Og New York fant grunn til å gripe inn. Både den amerikanske utenriksminister Cyrus Vance og hans nærmeste medarbeidere innfant seg i Midt-Østen, og fiendtlighetene stoppet. Falangistene ble med på forhandlinger, men det gikk likevel ikke mange dagene før de atter begynte å bombardere den libanesiske hæravdeling i Kaoukaba, og ved et par fulltreffere gikk noen av libanesernes biler i luften. Men omsider stoppet skytingen igjen, og det var stille på fronten i mange dager. På en annen front, derimot, var det ikke fullt så stille. Under møtet under oliventreet mellom Haddad og den libanesiske oberstløytnanten, nevnte Haddad at han hadde fått tilbud om en sum på 200 000 dollar, fritt leide ut av landet, ferie for seg og sin familie i Europa, og deretter stabsskole i USA. - jeg har imidlertid svart nei til dette, sa han på møtet. - Min plass er hos soldatene mine.
 
Dette ble av enkelte misoppfattet dithen at tilbudet kom fra UNIFIL, og hovedkvarteret i Naqura hadde et svare strev med å forklare massemedia at UNIFIL aldri hadde kommet med et slikt tilbud.
Under et møte i den israelske grensebyen Kaoukaba, hvor major Haddad skulle mote pressen, kom det til et heftig sammenstøt mellom ham og pressetalsmann Keith Beavan ved UNIFIL. Beavan, en engelskmann ansatt ved FN i New York, reagerte kraftig på et spørsmål fra en av journalistene om UNIFIL-tilbudet til Haddad. Journalisten hevdet at tilbudet var fremsatt av nestkommanderende i UNIFIL, general Jean-Paul Cuq fra Frankrike, og Beavan svarte: - jeg trodde dette skulle være en seriøs konferanse, men nå er vi i gang med tullpratet igjen. Jeg har lest i avisene at Haddad er tilbudt reiser både til Australia, USA og Europa. Hvis noen tilbød ham en tur til månen, skulle jeg ha vært glad!
 
Da major Saad Haddad ankom hotellet og av journalistene ble invitert til å sitte ned ved deres bord, hvor også Keith Beavan satt, reiste sistnevnte seg og ropte: - Ikke sammen med meg, nei. Aldri!
Til dette svarte major Haddad ganske rolig: - Jeg sitter kun sammen med respektable menn, ikke med ham, ikke sammen med denne galningen, nei!  Og Beavan forlot hotellet i all hast.
Ifølge Jerusalem Post og andre aviser, skal major Haddad etter dette ha sagt adskillig mindre pene ting om UNIFIL's pressetalsmann. Og hans kommentar til at den libanesiske hær i Kaoukaba forsøkte å komme seg inn i området, var at de aldri ville slippe igjennom hans område. - Selv om hele verden er imot oss, vil vi ikke slippe soldatene igjennom. Før begår vi heller selvmord.
 
FN-styrkene kom til syd-Libanon for å opprette en buffersone, en sone som den regulære libanesiske hær selv kunne overta når de hadde fått gjenoppbygget sine avdelinger. Dette var nå i ferd med å skje, og vi øynet en bedring i landets tilstand da de 600 soldatene kom til Kaoukaba den 31. Juli. Det var jo nettopp dette vi hadde ventet på. Selv hadde Haddad. tidligere på sommeren uttalt at han er den lovlige libanesiske regjerings mann i syd-Libanon, og vi hadde sant 4 si ikke ventet at han ville avvise en hæravdeling som også var den samme regjerings lovlige representanter i syd-Libanon.
 
Mange av de libanesiske offiserene var gamle kjenninger av major Haddad, og den libanesiske kapteinen som var liaisonoffiser ved NORBATT, hadde kjent Haddad i flere år. Begge hadde gått på samme offisersskole. Kapteinen var ofte i samtale med Haddad for om mulig å få ført frem den libanesiske styrken på 600 mann til Tibnine, og selv om de på sett og vis var motstandere - men samtidig også i den samme hær - hadde de ofte hyggelige samtaler sammen.
 
En dag kapteinen var oppe i Marjayoun for å snakke med Haddad, fikk kapteinen øye på noen 105 mm messinghylser fra Haddads artilleri. Slike messinghylser var populære souvenirer blant soldatene, og kapteinen ba Haddad om å få to slike hylser.
- Ja, selvfølgelig, svarte majoren. - Hvilken retning vil kapteinen ha avfyrt skuddene?
Kapteinen undret seg litt over dette, men forsto omsider.  
Han pekte ut en retning som lå langt vekk fra Kaoukaba, hvor den libanesiske styrken lå. Haddad ga en ordre og to skudd ble avfyrt i den utpekte retning.
- Værsågod, der er hylsene dine, sa Haddad og ga kapteinen to rykende ferske messinghylser!
Bitre uvenner en dag, gode kamerater den neste. Men den 15. august ble det klart hvem som var den sterke mannen i syd. Den libanesiske bataljonen trakk seg ut av Kaoukaba og dro nordover igjen. Bare ett kompani libanesiske soldater ble igjen. Haddad hadde trukket det lengste strå.
 

 Finn de andre avsnittene lenger ned på siden.
 
Skriv ut Utskriftsvennlig utgaveSist oppdatert:20.07.2011 19.17.21
  


Tips noen om denne artikkelen
Din e-post: Mottagers e-post:
:: (19.12.2006) Farlig Fred - Del 28 av 28 - Siste del
:: (15.12.2006) Farlig Fred - Del 27 av 28 - Mus - og menn i kamp
:: (10.12.2006) Farlig Fred - Del 26 av 28 - Kidnapping
:: (11.11.2006) Farlig Fred - Del 24 av 28 - En dristig aksjon
:: (05.11.2006) Farlig Fred - Del 23 av 28 - En forklaring takk!
:: (05.10.2006) Farlig Fred - Del 22 av 28 - Risiko og lønn
:: (01.10.2006) Farlig Fred - Del 21 av 28 - Spenna gærne
:: (15.09.2006) Farlig Fred - Del 20 av 28 - Velferd
:: (01.09.2006) Farlig Fred - Del 19 av 28 - En vanlig dag
:: (13.07.2006) Farlig Fred - Del 18 av 28 - Israelerne drar hjem
:: (23.06.2006) Farlig Fred - Del 17 av 28 - Ikke bare alvor
:: (16.06.2006) Farlig Fred - Del 16 av 28 - Nøytralitet
:: (08.06.2006) Farlig Fred - Del 15 av 28 - Advokat i felten
:: (26.05.2006) Farlig Fred - Del 14 av 28 - Ilden besvares
:: (04.05.2006) Farlig Fred - Del 13 av 28 - Sivilbefolkningen
:: (18.04.2006) Farlig Fred - Del 12 av 28 - En enorm påkjenning
:: (17.04.2006) Farlig Fred - Del 11 av 28 - Major Saad Haddad
:: (03.04.2006) Farlig Fred - Del 10 av 28 - Velkommen til Cheeba
:: (19.03.2006) Farlig Fred - Del 9 av 28 - Litani-aksjonen
:: (11.03.2006) Farlig Fred - Del 8 av 28 - Bombekastere mot nordmennene
:: (03.03.2006) Farlig Fred - Del 7 av 28 - Vi blir beskutt
:: (24.02.2006) Farlig Fred - Del 6 av 28 - En vanskelig jobb
:: (17.02.2006) Farlig Fred - Del 5 av 28 - Et krigsherjet område
:: (11.02.2006) Farlig Fred - Del 4 av 28 - Tjeneste i et urolig land
:: (04.02.2006) Farlig Fred - Del 3 av 28 - Påskekaos på Trandum
:: (28.01.2006) Farlig Fred - Del 2 av 28 - 700 FN-soldater er klare
:: (21.01.2006) Farlig Fred - Del 1 av 28 - Hvem skyter på oss?
 
(17.04.2016) Massakren i Qana 18. april, 1996
(09.05.2014) ÅTTENDE MAI - VI HEDRER DET VI STÅR FOR
(04.02.2014) Aksjon Minnesmerke
(20.12.2013) Tanker om veien videre
(13.11.2013) Støttekonsert til fordel Stiftelsen Veteranhjelp
(01.11.2013) Vi jobber for gamle, unge og fremtidige veteraner
(26.10.2013) Åpent brev til veteraninspektør Robert Mood.
(18.04.2013) Brev fra en veteran til en veteran
(11.04.2013) Minneseremoni for pårørende i Afghanistan
(24.01.2013) Veteranene møtes med handling
(14.12.2012) Å legge Steen til byrden
(08.12.2012) Minnestund for falne norske soldater i Mazar-e Sharif, 4. desember 2012
(14.11.2012) Underskriftskampanje for krigsseilerne
(27.09.2012) Bok om Trond Bolle topper bestselgerliste
(18.09.2012) Ny bok - Krigshelten
(16.07.2012) Erstatningsordningen for krigsskadde veteraner
(08.05.2012) Mottok medaljer
(08.05.2012) Veterandagen 8. mai 2012
(27.04.2012) Kjære Jens Stoltenberg
(02.04.2012) Hva nå NVIO?
(23.03.2012) Tildeling av St. Olavsmedaljen med ekegren og Krigsmedaljen
(14.03.2012) Flere tiltak for å redusere saksbehandlingstiden for skadde veteraner
(22.02.2012) Veteraner aktiviserer veteraner
(26.01.2012) Åpenhet om kompensasjon til veteraner
(21.12.2011) Oppfølging av veteraner før, under og etter utenlandsoperasjoner
(05.12.2011) Norge trekker seg ut av ISAF
(29.11.2011) Tilsvar til innlegg: Verdigheit i veterandebatten
(28.11.2011) Veterankonferansen 29. – 30. november 2011
(24.11.2011) Talte om den norske veteransatsingen
(18.11.2011) PTSD - En del av mitt liv
(17.11.2011) Verdighet i veterandebatten
(13.11.2011) Det handlar om respekt og tillit
(10.11.2011) Forsvarets minnedag
(01.11.2011) Useriøse angrep på NVIO
(27.10.2011) Monument over veteranene
(23.10.2011) Eit bestillingsverk utan integritet
(15.10.2011) Veteraner støtter opp om årets TV-aksjon
(13.10.2011) Klagenemnd for veteraner med psykisk belastningsskade er på plass
(08.10.2011) Forslag til statsbudsjett opprettholder et A- og B-lag
(06.10.2011) Forsvarets Veteransenter rustes opp
(06.10.2011) Når målene for langtidsplanen og veteranarbeidet styrkes
(06.10.2011) Mer penger til oppfølging av veteraner
(12.09.2011) Regjeringen øremerker 30 millioner ekstra til veteraner
(12.09.2011) Framgang i viktig veteranprosjekt
(08.09.2011) Åpent brev til Regjeringen v. Statsminister Stoltenberg
(06.09.2011) Støtte til NVIO
(06.09.2011) Ivaretakelse i praksis
(26.08.2011) Forsvarets Veteraninspektør
(26.08.2011) Forsvarets veterantjeneste åpnet
(03.08.2011) Vi er stolte av dere
(13.07.2011) Viderefører Sudan-bidrag
(01.07.2011) Forsvarets skadestatistikk på plass
(24.06.2011) Etablerer klagenemnd for veteraner med psykisk belastningsskade
(09.06.2011) NORVETMC
(28.05.2011) Åpent brev til Regjeringen v. Statsminister Stoltenberg
(21.05.2011) Senskader og oppfølging
(21.05.2011) Anerkjennelse av personell i utenlandsoperasjoner
(21.05.2011) 52 millioner mer til skadde veteraner
(05.05.2011) Statsråder markerer veterandagen over hele landet
(02.05.2011) Løfter og leveranser i politikken
(02.05.2011) Lanserer handlingsplan for ivaretakelse av veteraner
(02.05.2011) Endrer kompensasjonsordningen for veteraner
(27.04.2011) Regjeringen innfører veterandag 8. mai
(17.04.2011) Norsk bidrag til Afghanistan i 2012
(09.04.2011) Ny Generalsekretær i NVIO
(08.04.2011) Krigskorset med sverd tildeles Eirik Johan Kristoffersen og Jørg Lian
(05.04.2011) Foredrag: Veteranoppfølging – veteraner som ressurspersoner
(28.03.2011) Holdepunkter for Gulfkrigslidelse
(22.03.2011) Starter overføring av sikkerhetsansvar i år
(01.03.2011) Veterantur til Libanon i mai
(20.02.2011) Bli med til Libanon i påsken!
(18.02.2011) Samler seg bak krav
(31.01.2011) Forsvaret sjekker alle som er skadd i Afghanistan
(15.01.2011) Forsvarets veteransenter Bæreia rustes opp
(12.01.2011) Kjære soldat!
(11.01.2011) Støtte til veteraner
(10.01.2011) Gir halv million til veterankonferanse
(09.01.2011) Samordnet oppfølgling av veteraner
(08.01.2011) Norske styrker på beredskap
(08.01.2011) Mangler Norge de egenskaper en nasjon behøver for å ha et militærpolitisk instrument?
(07.01.2011) Bedre oppfølging av skadde soldater
(07.01.2011) Fakta om antall skadde i Afghanistan
(13.12.2010) Medaljer for spesiell innsats
(11.12.2010) Takk for innsatsen PRT 15!
(23.11.2010) Regjeringens Svarte-Per spill med krigsskadde veteraner
(19.11.2010) Politikere, nådegaver og veteraner...
(19.11.2010) 100 millioner til veteranene
(05.11.2010) En mors appell til politikerne
(05.10.2010) Lik erstatning for lik skade!
(29.09.2010) Hedret veteraner fra NORMASH
(20.06.2010) Protest foran Stortinget 5. juli
(18.05.2010) Tur til Libanon i oktober
(24.03.2010) Austlid døde som helt
(31.01.2010) Legacy Vets MC
(13.12.2009) Tur til Libanon i april 2010
(13.11.2009) Forsvarets minnedag på Akershus festning søndag 15. november
(22.10.2009) Veterantur til Libanon i november
(13.10.2009) Deltagelse med militære bidrag i flernasjonale operasjoner i utlandet
(13.10.2009) Regjeringen har fokus på personell fra utenlandsoperasjoner
(02.10.2009) Svertet krigshelt får oppreisning post mortem
(06.09.2009) Nederlandsk medalje til norske offiserer
(03.09.2009) Skal ivareta både veteraner og familiene
(30.08.2009) Hvorfor er vi i Afghanistan
(13.08.2009) Krigens folkerett
(22.07.2009) Trefning i Afghanistan
(15.07.2009) Krigens pris er høy
(11.07.2009) Kristoffers Arena i Meymaneh åpnet
(26.06.2009) Krigskorset gjeninnføres
(16.06.2009) Har gjort en stor forskjell
(10.06.2009) Hedrer de norske soldatene
(08.06.2009) Takknemlig for den norske innsatsen
(05.06.2009) Våre soldater hjelper uansett
(29.05.2009) 50 års jubileum for Bæreia
(25.05.2009) Mer penger til Forsvarets utenlandsoperasjoner
(12.05.2009) Eksemplarisk mot i kamp
(08.05.2009) Et løft for veteraner
(07.05.2009) Markering av nasjonal Veterandag og Frigjøringsdagen
(05.05.2009) Tsjad-styrken
(18.04.2009) Enklere for veteraner å få erstatning
(17.04.2009) Norsk offiser drept
(08.04.2009) Sivil-militært arbeid i Libanon
(07.03.2009) Hæren som forsvant
(06.03.2009) Gjensyn med Libanon
(01.03.2009) Norsk fregatt til Somalia
(01.02.2009) Gulf-veteraner undersøkes
(05.01.2009) Stolt over veteranene
(02.01.2009) Mellom Evje og Afghanistan
(24.12.2008) Kvelden før kvelden
(22.12.2008) Vil heve veteranenes status
(18.12.2008) Godt å bli satt pris på
(14.12.2008) Bare ikke bruk K-ordet!
(14.12.2008) Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner
(13.12.2008) Intopsmedaljen - Siste frist 31. desember
(12.12.2008) FSAN tilbud til Gulf-veteraner
(10.12.2008) Spørsmålet om tildeling av Krigskorset er fortsatt til behandling
(10.12.2008) Veteranenes forkjempere
(08.12.2008) SV nekter krigshelter medalje
(05.12.2008) Hvor er dere?
(22.11.2008) Aleska
(17.11.2008) Hedret de falne i Afghanistan
(16.11.2008) Definerer ansvar for veteraner
(12.11.2008) Tur til Libanon
(05.11.2008) To nordmenn såret i Afghanistan
(21.10.2008) Konsert: Fred har sin pris...
(21.10.2008) Bæreia hjemme igjen
(01.10.2008) Avdukning av veteranmonument
(09.09.2008) Turen til Libanon i november
(26.08.2008) Mønstring av veteraner
(21.08.2008) Qana - 1996
(19.08.2008) Forsvarssjefens veteranprosjekt
(25.07.2008) Tur til Libanon i november
(21.07.2008) Radovan Karadzic arrestert
(16.07.2008) Et viktig sikkerhetsnett
(15.07.2008) Veteranlov på høring
(11.07.2008) Granatregnet i Korea
(10.07.2008) Tysklandsbrigaden
(09.07.2008) Kristoffers minnefond
(27.06.2008) Kongen informert om veteraners humanitære innsats i Sør-Libanon
(25.06.2008) Veteranpolitikken på dagsorden
(03.06.2008) Veteransenter etablert
(23.05.2008) Kongen åpnet UNIFIL utstilling
(17.05.2008) 17. mai i Ebel es Saqi
(09.05.2008) Veterannett avlyser turen til Libanon
(20.04.2008) UNIFIL prega seinare operasjonar
(20.04.2008) Skarpskytterutdannelse
(19.04.2008) HK 416 har ankommet
(13.03.2008) Bedre lønn i utenlandstjeneste
(24.02.2008) Inviterer til Afghanistan-debatt
(23.02.2008) Klargjør Bell for Afghanistan
(18.02.2008) 35 nye pansrete kjøretøy snart på veien
(09.02.2008) Norge i utlandet 2008: status
(31.01.2008) Kristoffers Minnefond på nett
(10.01.2008) Bæreia tilbake i Forsvarets hender
(09.01.2008) Ingen norske styrker til UNAMID
(13.12.2007) Påminnelse: Frist for å søke erstatning
(11.12.2007) Kronerulling for skadd soldat
(07.12.2007) Darfur-bidraget i full trening
(07.12.2007) Bli med til Libanon i mai!
(03.12.2007) Skadd soldat på bedringens vei
(30.11.2007) Operasjon Harekate Yolo II
(29.11.2007) Veteranarbeid
(25.11.2007) Frist for å søke erstatning
(23.11.2007) Norske soldater hedret
(22.11.2007) Afghanistan on the brink
(20.11.2007) Åpent brev fra pårørendegruppa
(19.11.2007) Yrkesskadeerstatning til besvær
(18.11.2007) Security for the women of Afghanistan
(15.11.2007) En verdig avskjed
(10.11.2007) Kamerater tok farvel
(09.11.2007) Kondolanseprotokoll for Kristoffer Sørli Jørgensen
(09.11.2007) Angrepet skjedde utenfor hovedvei
(09.11.2007) Navnet på drept norsk soldat offentliggjøres
(08.11.2007) En norsk soldat drept og en såret
(08.11.2007) Forsvarets minnedag
(07.11.2007) Norske styrkebidrag til ISAF i Afghanistan
(07.11.2007) Opphold på Bæreia i Jul-Nyttår?
(05.11.2007) Norske soldater i kamp
(04.11.2007) Kampene fortsetter i Nord-Afghanistan
(01.11.2007) Interessert i å melde deg til INTOPS?
(31.10.2007) Instilling fra Forsvarspolitisk utvalg
(26.10.2007) Veteranmonument avduket
(19.10.2007) Avslutning for Lingeklubben
(19.10.2007) Store utfordringer i Nord-Afghanistan
(13.10.2007) Forsvaret trenger personell til Sudan-oppdrag
(11.10.2007) Ønsker lengre kontrakter
(11.10.2007) «Prosjekt Aleska»
(05.10.2007) Forsvarsbudsjettet 2008
(04.10.2007) Søknadsrunde Intops UNAMID
(02.10.2007) Ingen skadde i to bombeangrep
(28.09.2007) Forsvarsstudien og distriktspolitikk
(25.09.2007) Utfordringer i norsk forsvarspolitikk
(24.09.2007) Helsefarlig støy i Forsvaret
(18.09.2007) Darfur styrken innkalles
(15.09.2007) Forsvarsstudien 2007
(02.09.2007) Ny bok om FN-tjeneste
(31.08.2007) Ingen umulige utfordringer
(31.08.2007) Vil styrke veteranenes rettigheter
(30.08.2007) Darfur neste for FN
(28.08.2007) Norske styrker i utlandet
(24.08.2007) NATO-konferanse i Oslo
(19.08.2007) Forsvarets Veteranadministrasjon
(16.08.2007) Først kommer sikkerheten
(11.08.2007) Debrief hjelper ikke
(09.08.2007) Takket for tålmodighet
(03.08.2007) Glad for robust mandat
(01.08.2007) Slaget i Kaoukaba
(31.07.2007) Siste farvel til en soldat
(26.07.2007) En fallen soldat vender hjem
(25.07.2007) 800 veteraner har bedt om hjelp
(23.07.2007) Norsk soldat drept i Afghanistan
(16.07.2007) Nordisk innsatsstyrke snart klar
(12.07.2007) Fakta om Luftforsvaret
(06.07.2007) Tilbyr bidrag til UNIFIL
(04.07.2007) Forsvarets livvaktavdeling
(29.06.2007) Militærkorset
(29.06.2007) Minnet de omkomne
(21.06.2007) Å afghanisere Afghanistan
(20.06.2007) Fakta om Afghan National Army (ANA)
(19.06.2007) Norske soldater til Darfur
(19.06.2007) Øker innsatsen for trening av ANA
(15.06.2007) Ledige stillinger i de norske styrkene i Afghanistan
(15.06.2007) Forsvaret vil ha veteransenter
(31.05.2007) Mood: Klarere politisk mandat!
(27.05.2007) Fakta om ISAF
(17.05.2007) En hyllest til norske motstandsmenn
(08.05.2007) Høytidelig markering
(29.04.2007) Hedret Afghanistan-veteraner
(26.04.2007) Nato trygger global sikkerhet
(26.04.2007) Fokus på afrikanske fredsoperasjoner
(26.04.2007) Mineulykken i Blatt
(20.04.2007) Følger opp soldatene
(19.04.2007) Quick Reaction Force (QRF)
(16.04.2007) NS-propagandafilm offentliggjøres
(15.04.2007) Godt egnet for oppgaven
(11.04.2007) Klart for norsk FN-styrke i Darfur?
(11.04.2007) UD arrangerte seminar i Kina om FNs fredsoperasjoner
(31.03.2007) Samhold gir styrke
(30.03.2007) Dovrefjellalliansen - Veterantreff 2007
(29.03.2007) Heder til NDH ISAF
(22.03.2007) Hvorfor vi sender soldater utenlands
(21.03.2007) Hjelper å snakke ut
(20.03.2007) 20.000 danske veteraner får tilbud
(16.03.2007) UNIFIL boken
(16.03.2007) Hektisk oppdrag avsluttet
(13.03.2007) Norge trekker seg ut av UNIFIL
(12.03.2007) Skal utrede veteransenter
(21.02.2007) Feiret kongen i Afghanistan
(16.02.2007) Kronerulling for Libanon (3)
(15.02.2007) Norsk bistand til Afghanistan
(14.02.2007) Nytt norsk styrkebidrag til ISAF
(03.02.2007) Kronerulling for Libanon (2)
(02.02.2007) Norsk militær innsats i Libanon
(02.02.2007) Veterantreff landet rundt
(01.02.2007) Kronerulling for Libanon
(30.01.2007) Veteran og enslig forsørger?
(28.01.2007) Maksgrensen bør fjernes
(27.01.2007) Ny QRF klar for Afghanistan
(26.01.2007) På veteransporet
(23.01.2007) Bilder fra Libanon
(19.01.2007) Training for Peace (TfP)
(10.01.2007) Forsvarsministeren i Oslo Militære Samfund
(06.01.2007) Statsministerens tale til norske UNIFIL soldater
(06.01.2007) Hjelp til syke veteraner
(04.01.2007) Forsvarets samling med minnegudstjeneste
(22.12.2006) Rapport fra Sør-Libanon
(20.12.2006) Erstatning etter INTOPS
(19.12.2006) Farlig Fred - Del 28 av 28 - Siste del
(19.12.2006) Tettere bånd til Libanon
(18.12.2006) Velkommen hjem fra Afghanistan
(15.12.2006) Farlig Fred - Del 27 av 28 - Mus - og menn i kamp
(15.12.2006) FN-veteran - årets trønder?
(13.12.2006) HV skal bidra i INTOPS
(10.12.2006) Farlig Fred - Del 26 av 28 - Kidnapping
(09.12.2006) Forventninger til militært personell
(08.12.2006) Gjesteboken er tilbake
(07.12.2006) Forsvarsbudsjettet 2007
(01.12.2006) Norske soldater blir bok
(28.11.2006) Årets julegavetips!
(20.11.2006) FN-veteran anker
(11.11.2006) Farlig Fred - Del 24 av 28 - En dristig aksjon
(05.11.2006) Farlig Fred - Del 23 av 28 - En forklaring takk!
(30.10.2006) Kronerullingen
(30.10.2006) På jakt etter historier!
(18.10.2006) Norges engasjement i intops
(18.10.2006) FN-veteran vant over staten
(11.10.2006) Turen til Ebel es Saqi høsten 2006
(07.10.2006) Mer penger til soldatene
(06.10.2006) Bedre oppfølging av Veteraner
(06.10.2006) 31 Milliarder til Forsvaret
(05.10.2006) Farlig Fred - Del 22 av 28 - Risiko og lønn
(04.10.2006) Afghanistan: Vår viktigste oppgave fremover
(04.10.2006) Leger uten grenser trenger bøssebærere
(01.10.2006) Avskjedstale
(01.10.2006) Farlig Fred - Del 21 av 28 - Spenna gærne
(30.09.2006) SIOPS formelt etablert
(15.09.2006) Farlig Fred - Del 20 av 28 - Velferd
(06.09.2006) Åpent brev til Forsvarsministeren
(05.09.2006) Veteran saksøker Staten
(01.09.2006) Farlig Fred - Del 19 av 28 - En vanlig dag
(01.09.2006) Helsehjelp til FN/NATO-veteraner
(27.08.2006) Krise i Libanon engasjerer veteraner
(19.07.2006) Norske veteraner sender nødhjelp til Sør-Libanon
(16.07.2006) 18 år som nordmann i Libanon
(15.07.2006) Kronerulling for Sør-Libanon
(15.07.2006) Kontakt med Sør-Libanon
(13.07.2006) Enklere å få full erstatning for psykiske skader
(13.07.2006) Farlig Fred - Del 18 av 28 - Israelerne drar hjem
(23.06.2006) Farlig Fred - Del 17 av 28 - Ikke bare alvor
(19.06.2006) Ei norsk veteranlov no!
(18.06.2006) Uerfarne soldater til Afghanistan
(17.06.2006) Skuddene i Meymaneh
(16.06.2006) Farlig Fred - Del 16 av 28 - Nøytralitet
(08.06.2006) Farlig Fred - Del 15 av 28 - Advokat i felten
(29.05.2006) Nordisk samarbeid
(26.05.2006) Farlig Fred - Del 14 av 28 - Ilden besvares
(15.05.2006) Norsk offiser får toppstilling i FN
(10.05.2006) Felles Nordisk FN-innsats
(04.05.2006) Forpartiet NMC UNPROFOR
(04.05.2006) Farlig Fred - Del 13 av 28 - Sivilbefolkningen
(24.04.2006) Soldater hedret
(18.04.2006) Farlig Fred - Del 12 av 28 - En enorm påkjenning
(17.04.2006) Farlig Fred - Del 11 av 28 - Major Saad Haddad
(03.04.2006) I kamp for fred - hjem til krig
(03.04.2006) Farlig Fred - Del 10 av 28 - Velkommen til Cheeba
(20.03.2006) Minnestund i Afghanistan og i Norge
(19.03.2006) Farlig Fred - Del 9 av 28 - Litani-aksjonen
(19.03.2006) Mange vil i intops
(11.03.2006) Stor oppslutning om Forsvaret
(11.03.2006) Farlig Fred - Del 8 av 28 - Bombekastere mot nordmennene
(03.03.2006) HV og intops
(03.03.2006) Farlig Fred - Del 7 av 28 - Vi blir beskutt
(24.02.2006) Farlig Fred - Del 6 av 28 - En vanskelig jobb
(18.02.2006) Meget nyttig besøk i Sudan
(17.02.2006) Farlig Fred - Del 5 av 28 - Et krigsherjet område
(13.02.2006) Barth Eide til Sudan og Etiopia
(11.02.2006) Farlig Fred - Del 4 av 28 - Tjeneste i et urolig land
(10.02.2006) Ledige beredskapsstillinger for utenlandstjeneste
(10.02.2006) Viktig med godt utrustede soldater
(10.02.2006) ROE gir rom for rettet ild
(07.02.2006) Norsk leir i Afghanistan angrepet
(04.02.2006) Farlig Fred - Del 3 av 28 - Påskekaos på Trandum
(02.02.2006) Forsvaret oppretter veteranadministrasjon
(31.01.2006) Norske bidrag 2006
(28.01.2006) Farlig Fred - Del 2 av 28 - 700 FN-soldater er klare
(22.01.2006) Trygging av FN-personell
(21.01.2006) Farlig Fred - Del 1 av 28 - Hvem skyter på oss?
(20.01.2006) Norsk bidrag til fredsarbeid i Darfur
(18.01.2006) Norske soldater til Helvete på jord?
(14.01.2006) Sammen for et moderne forsvar
(13.01.2006) 4 Netter i Saqi - 5 netter i Beirut
(11.01.2006) Historien gjentar seg!
(11.01.2006) Veteran tar initativ
(10.01.2006) Norske styrker skal kunne benyttes offensivt
(09.01.2006) Erstatningssaker til behandling i retten
(09.01.2006) Nødvendig opprustning!
(07.01.2006) Veteraner saksøker staten
(20.12.2005) Ny sikkerhets- og forsvarspolitikk?
(16.12.2005) Forsvaret søker NATO-sjåfører
(15.12.2005) 200 Norske soldater til Sudan
(09.12.2005) Ikke straffbart for norske soldater
(08.12.2005) Forsvaret etablerer veteranadministrasjon
(08.12.2005) På TV: Minnenes terror
(20.11.2005) Regjeringen vil ha FN-jobber
(10.11.2005) Statsbudsjettet
(08.11.2005) Flere hundre norske FN-soldater
(06.11.2005) Nå blir det FN-tjeneste
(05.11.2005) Mer fokus på ISAF og Afrika
(04.11.2005) Berømmer veteranene på FN-dagen
(21.10.2005) FN 60 år
(19.10.2005) Den nye regjeringen og Forsvaret
(16.10.2005) Bare barnemat
(16.10.2005) NORMASH - Korea
(14.10.2005) Filmer og seminar om senskader
(14.10.2005) Besøk Bosnia og Kroatia, vår 2006
(14.10.2005) Bli med til Libanon påsken 2006
(14.10.2005) Forsvarsbudsjettet: Mer til senskader
(03.10.2005) Veteranchat
(02.10.2005) Veterantreff ble suksess
(23.09.2005) Utenlandsveteraner får treffsted
(07.09.2005) De ekte krigerne
(10.07.2005) Flere FN-soldater krever erstatning
(20.04.2005) Påsketur til Libanon
(09.02.2005) KOREA –Situasjonen frem til krigsutbruddet 1950
(10.12.2004) «Tinnsoldatene»
(03.12.2004) Dagbok fra Libanontur oktober 2004
(25.11.2004) «Krigens ansikt» av Jarle Elvemo
(05.11.2004) Korea – feltsykehuset NORMASH
(02.09.2004) En alvorlig forpliktelse
(01.09.2004) Norge og UNIFIL
(27.08.2004) Psykisk syk er arbeidsskade
(19.08.2004) Vennskapsbånd Libanon-Norge
(29.05.2004) Day of United Nations Peacekeepers
(07.05.2004) En uforglemmelig tur til Libanon
(29.04.2004) Minner om en far –og litt til
(12.03.2004) Vet vi nok?
(12.03.2004) Koreakrigens minnesmerke
(06.03.2004) Blå beret – soldat i Libanon
(09.12.2003) FN-veteran med ny bok
(18.11.2003) A dream come true
(18.11.2003) Høringen i Khiam
(01.09.2003) Mer enn et gjensyn med Libanon
(09.07.2003) Ingen kulturelle barrierer for INDBATT
(30.06.2003) A memorable trip for the Lebanese also
(19.06.2003) Sedertreskogen i Libanon
(09.06.2003) 17. mai 2003 i Ebel es Saqi
(02.06.2003) På tur tilbake til Libanon
(01.06.2003) Gjensyn med Libanon
(24.04.2003) Korea - En stolt nasjon - et takknemlig folk
(11.03.2003) Abstinence
(23.12.2002) White Christmas in Chebaa
 
 
Motta nyhetsbrevet
E-post:
Personsikkerhet


Kjetil Elron
   19.12.2023
Håvard Faller
   12.10.2023
Håvard Faller
   12.10.2023
Arild Berntsen
   17.10.2023
Arild Berntsen
   17.10.2023
Turid Aandalen ...
   26.07.2023
Badessa Walter
   25.06.2023
Sølvi Skjøndal
   20.11.2020
Sølvi Skjøndal
   20.11.2020
Sølvi Skjøndal
   20.11.2020
Sølvi Skjøndal
   20.11.2020

Gå til Gjesteboken