Legg inn aktivitet


Alle veteraner ønskes
en god helg!

Aldrig har jeg set hjemmet og hjemmets levende liv så fyldigt, så klart og så nær ind på, som netop fra det fjerne og under fraværelsen.
Henrik Ibsen

Bør Norge hjelpe andre NATO-land i Afghanistan selv om det øker risikoen for norske soldater?
JA
NEI
Resultat
Skriv inn et navn du ønsker å benytte i chatten under
 

epost:
Pass:

Trenger du noen å snakke med? Ring døgnåpen grønn linje:

800 48 500

Betjent av NVIO
 
11.10.2006
Turen til Ebel es Saqi høsten 2006
Ebel es Saqi - september 2006Turen vi hadde bestilt i juni ble kansellert under konflikten, men vi, min kone og undertegnede skulle til Libanon så fort blokaden av flyplassen i Beirut ble fjernet av Israel. Når dette skjedde ble det å sjekke på Internet etter billetter. Til slutt fikk jeg tak i billetter til en akseptabel pris og utreise søndag 17. september med ankomst Beirut klokken 0210 natt til mandag.
 
Tekst og bilder
Asgeir Dahlen

Vi ankom Beirut, selvoppført som turister og ingen betaling for visum og når vi var vel ute ble vi møtt av Louis Assi. Kjørte ned til et bakeri i Khalde og kjøpte mat, ferske brødvarer, det smakte virkelig…...

Veien nedover langs kysten var dels den nye motorveien, dels den gamle kystveien og utbedringer var i ferd med å skje mange plasser. Selv om veien var så der, så var ikke kjøremønsteret lagt så mye om. Det gikk bra selv om vi hadde noen ”opplevelser” på veien til Saqi. Den store Leb Army CP’en øst for Nabatiye er flyttet ned i Litanidalen og det var et fravær av etterretningsfolk som vi ”kjente” så godt fra tidligere, ufrivillige stopp.

Det lysnet til ny dag og det ble en tid for å snakke sammen om mye av det som hadde skjedd og vi ikke hadde ville snakke sammen om på telefon. Ut over dagen ble det litt søvn og planer for de videre dagene ble lagt på kvelden. Flere av brødrene var en tur innom for å hilse på oss.

Vi dro på ”krigssightseeing” og det var naturlig å dra til El Khiam først. Ryktene var ikke overdrevet, det var tydelig at mange i byen kunne synes å ha valgt feil parti å gi sin støtte. Dette med at shiamuslimers hus og forretninger var ødelagt gikk igjen over alt, uten unntak. Samme hvilke av byene vi var i så gikk disse ødeleggelsene igjen. I Blat var to hus bombet, et på hver sin kant av landsbyen og det var husene til de to som hadde stått frem som Hizballah sympatisører. Israel hadde i sin form for krigføring vært utrolig selektiv i utvelgelsen av hus og forretninger.
 
El Khiam september 2006
Fra sentrum av El Khiam, september 2006
 
Etter ønske fra en libanesisk venn som bor i Norge så dro vi til Deir Mimass og så til barndomshjemmet. Først til kirkegården nedenfor byen. Der hadde Hizballah hatt en utskytingsrampe eller to inne på kirkegården, skadene etter kontrabeskytningen var stygge både på kirkebyggene og gravlunden ellers. Oppe i byen fikk vi inspisert huset og der fikk min kone oppleve det vi opprinnelig skulle nedover og gjøre i september, nemlig plukke druer direkte fra treet og spise på stedet.
 
Plukker druer i Sør-Libanon
Ruth plukker druer
 
I Saqi var det ikke så store ødeleggelser, selv om det var alvorlig nok for de det gjaldt. Tre steder i byen pekte seg ut for å ha blitt utsatt for konsentrert beskytning. Flere mente at det kunne ha sammenheng med at det var mye trafikk og bevegelser til og fra disse tre områdene, da av landsbyen egne og ikke av noen Hizballah krigere. Jeg tror ikke at det noen hus som hadde fått konstruksjonsskader og mens vi var der så ble det meste utbedret. Splintskader var det verre med, mye trær var skadet og enkelte må hogges ned. 35 vanntanker hadde fått splintskader og nye tanker ble levert landsbyen mens vi var der.
 
Ebel es Saqi sett fra sør - september 2006
Ebel es Saqi fotografert fra sør

Etter at konflikten endte i midten av august så har det ikke vært matmangel i området, ja ikke for det, under konflikten så var det heller ikke matmangel selv om flere ble lei av å bare spise grønnsaker til alle måltider. Kjøtt var ikke å oppdrive. Det som var mine erfaringer er de klassiske, nødhjelp består i rikt monn av slike varer som ikke er vanlig i den daglige husholdningen og folket fikk bærepose på bærepose med spagetti og hermetikkbokser fra andre arabiske land med en slags kjøttpasta. Dette er vi ikke vant til å spise og det er ikke denne type mat vi vil ha, men som min kone sa til flere, ”er dere sultne så spiser dere dette også” !!!!

Vi var rundt i mange av landsbyene i vårt gamle AO, det var skader, men ikke store skader slik som i Kfar Chouba og El Khiam. Det hadde vært mye Hizballah aktivitet i åsene sør for Hebbariye og opp mot Kfar Hamam. Mange av de store furutrærne i området var brannskadet etter alle de beskytninger som hadde vært. Jeg fikk vite mye om enkelte av årsakene til at det hadde blitt slik. Med amerikanske bistandsmidler til kommunene der nede så hadde det blitt anlagt mange nye grusveier som lokalbefolkningen fortalte oss ikke tjente noen hensikt uten å sørge for rundkjøringer så pickup biler lett kunne komme rundt omkring i terrenget uten å bli sperret inne. Når jeg sa at det måtte være for å komme til olivenlundene så fnyste de lokale av dette. De hadde sine veier fra før og trengte ikke dette veisystemet som var kommet de siste 6 årene.

Det pågår et stort oppryddingsarbeide i hele Sør-Libanon, kort sagt er det en kommende byggeboom på gang. Myndighetene er sterkt inne for å holde styr på prisutviklingen så den ikke går rett til himmels. Sement er faktisk billigere enn det ville vært ut fra hva vanlig byggesesong skulle tilsi. På vinteren er det 85 dollar pr tonn, på våren er det 100 dollar og på sommeren så er det opp til 125 dollar pr tonn. Når det nå er 100 dollar pr tonn så har myndighetene lyktes der. Armeringsjern og profiljern har blitt dyrere, helt opp i 60 % dyrere for profiljern. Likeledes aluminiumsprofiler til vindu og skyvedører. Mange av de som skulle bygge eller holdt på å bygge før konflikten startet sitter nå på gjerdet og venter, for de regner med at myndighetene også her vil gå inn og regulere dette markedet like strengt som det med sement.

Det er likevel mye optimisme i området der i sør, både med tanke på den sterke tilstedeværelsen av Leb Army men også fordi spanjoler, franskmenn og italienere er i sterk økning i antall soldater. Næringslivet ser for seg en kontrollert oppblomstring hvis denne utplasseringen fortsetter.

Samtidig er det en ulyst blant folk til å sette i gang, de er ikke sikre på at det er blitt så fredlig som det kan se ut. De lurer på det meste, vil Hizballah være ferdig i området, vil UNIFIL utgruppere slik som ”feltryktene” tilsier, vil FN soldatene få dra ut av sine leire og gå på restaurant, vil inderne snart dra hjem og skal vi investere de nødvendige tusen dollar for å bli ferdig. Kort sagt så er det en avmålt optimisme som gir seg utslag i at det ikke skjer så mye for øyeblikket. Jeg håper at når vi kommer nedover i desember så har det kanskje blitt større aktivitet.

Vi var mye rundt og snakket med mange, men mest så imponerte Røde Kors oss med hva de hadde fått utført av nød- og akutthjelp under konflikten. Vi var inne på Røde Kors senteret i Hasbaiya og fikk en redegjørelse av lederen for hjelpeorganisasjonen der i byen, Han er samtidig banksjef og det var ikke noe minus for organisasjonen der. Avdelingen i Hasbaiya var meget skikkelig drevet og alt dette er nedtegnet og rapporten med vedlegg er gitt til lederen av det tidligere minnefondet for veteraner her i Norge. Vi håper at det vil komme mye hjelp nedover til dem da det er utstyr som trengs for å få en enda bedre drift av Røde Kors. Selvsagt så gjelder det samme behovet for Røde Kors i Marjayoun og Chebaa og dette er også nevnt i samme rapport.

Det som går igjen som ønske fra de unge i området, er at de skulle så gjerne ha hatt et universitet i sør så de slapp alle disse timene på buss og i biler til og fra Beirut hver dag. For enkelte så kan dette utgjøre opp til 6 timer hver dag. Hadde det vært noe som hadde kunne gitt positivt utslag så ville det ha vært en slik skole i Marjayoun eller Nabatiye, egentlig så er det noe som vår Bistandsminister og Utdanningsminister burde ha gitt som konkret hjelp til Libanon og ikke bare dollarbunker hvor mye forsvinner på veien.

Akkurat dette med å forsvinne på veien fikk vi mange opplysninger om fra flere. I alle forbindelser hvor naive, vestlige hjelpeorganisasjoner kommer inn og kartlegger behov og finner ut hva som trengs og i sin febrile hast gir en bunke dollar til ”myndighetspersoner” for å anskaffe alt som trengs, så forsvinner stort sett halvparten på veien frem til den som er sluttmottaker. Som et moteksempel er anskaffelsen fra Leger uten Grenser, de kjøpte og fikk utplassert et strømaggregat for å drive vannpumpen som forsyner Saqi med vann. Klare føringer for tildelingen og at de, Saqi kommune, måtte sørge for å få et system med å betale for drift, oppsyn og drivstoff til dette aggregatet.

Det er mange ting som har blitt fortalt meg fra flere uavhengige kilder som gjør at jeg har fått bedre og videre syn på mangt og mye. Det som går igjen er hvordan landsbybeboerne velger sin leder. Det har bestandig vært vanlig i Midt-Østen å velge en rik og mektig mann, en mann med forbindelser og posisjon fra før. Ikke nødvendigvis fordi de tror at han vil gjøre sitt ytterste for det folket som har valgt han, men heller fordi at han i egeninteresse for å bli enda rikere vil gjøre ting som kommer innbyggerne i kommunen til gode. Ut fra mye av det jeg har blitt fortalt så er ikke det så sikkert at dette stemmer, men som jeg sa i ett tilfelle, ”dere har selv valgt han igjen, og burde ut fra tidligere erfaring ha visst bedre” !!!

Vi ville nedover for å forsikre oss om at våre venner hadde det bra, ikke bare at de sa at de hadde det godt etter forholdene, men at det virkelig var slik de hadde sagt på telefonen til oss. Alle de vi traff og snakket med hadde det bare bra. Livet gikk videre for alle og det virket faktisk som at det hadde blitt en standardheving på enkelte områder fra påsken i fjor til nå etter konflikten. Men, enkelte vil nok få harde tider da mye av det de hadde iverksatt frem til turist- og feriesesongen skulle starte i sommer, ikke ble slik de hadde tenkt. Men de fleste av mine venner, enten det var restaurantdrift eller klesforretning sa rett ut at de kunne ikke gi opp, det var å få alt i orden etter både direktetreff av granater i butikken til avbruddsskader på mange vis.

Litt ble reddet av en hektisk ”etterferiesesong” hvor mange kom tilbake til landet og landsbyene sine for å se hvordan status var. Juli og august er også høysesong for å avholde forlovelsesselskaper og bryllup og dette har for mange blitt forenklet eller utsatt. Mange er det som taper omsetning i år på grunn av dette. Mark Diab som driver klesbutikk i Kaukaba sa at han vanligvis selger rundt 1200 slips i løpet av en sommersesong, men nå i år hadde solgt rundt 300 i samme periode. Han hadde også hatt et hardkjør med å få oversikt over klær som var skadet av splinter og hadde satt opp en oversikt til myndighetene, som de hadde bedt om fra alle, og denne detaljerte oversikten hadde en sluttsum på 29.000 USD. Så gjenstår det å se hvordan skadeoppgjøret vil gå. Men som han sa, han hadde lært av oss nordmenn å aldri gi opp. Stå på og få tingene fortest mulig i orden og se fremover for det kommer nye sesonger for det meste….
 
Neste gang vi reiser nedover så kan det bli for alt i mellom 3 til 6 uker. Vi anser at vi vil trenge så mye tid for å få besøkt alle vi kjenner innen de enkelte familier, overnattet noen netter hos hver av dem og kunne sitte oppe og snakke sammen utover kveldene og halve natten. Likeledes så er det flere som har fremlagt et stort ønske om igjen å få oppleve ribbe med surkål og akevitt i glassene. Dette er vel det minste vi skal få til å arrangere. Det fine for oss når vi har så mange bekjente er at det er så mange private overnattingsmuligheter. Bare i Saqi har vi 5 steder og i Beirut har det blitt 3 steder med muligheter for noen flere. Dette gjør at vi kan gå på ”legd” i flere uker og det beste med det hele er at alle vil det så inderlig, de vet ikke hva godt de kan gjøre for oss.

Alle vil gjerne at det skal komme flere nordmenn nedover og besøke dem, de savner oss og ikke bare pengene våre. Jeg skal prøve å få til en reise nedover også til påske og da er det min svoger som vil være med, kona vil arbeide den kommende påsken. Det er sikkert andre også som kan tenke seg en annerledes påskeferie. Likeledes så er det helt sikkert flere aktører som vil arrangere tur nedover til 17. mai feiringen også neste år.
 

 
Flere bilder fra turen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flere bilder fra turen vil senere bli publisert i fotoalbumet på norvetnet.no
 
 
Skriv ut Utskriftsvennlig utgaveSist oppdatert:11.10.2006 03.18.34
  


Tips noen om denne artikkelen
Din e-post: Mottagers e-post:
(17.04.2016) Massakren i Qana 18. april, 1996
(09.05.2014) ÅTTENDE MAI - VI HEDRER DET VI STÅR FOR
(04.02.2014) Aksjon Minnesmerke
(20.12.2013) Tanker om veien videre
(13.11.2013) Støttekonsert til fordel Stiftelsen Veteranhjelp
(01.11.2013) Vi jobber for gamle, unge og fremtidige veteraner
(26.10.2013) Åpent brev til veteraninspektør Robert Mood.
(18.04.2013) Brev fra en veteran til en veteran
(11.04.2013) Minneseremoni for pårørende i Afghanistan
(24.01.2013) Veteranene møtes med handling
(14.12.2012) Å legge Steen til byrden
(08.12.2012) Minnestund for falne norske soldater i Mazar-e Sharif, 4. desember 2012
(14.11.2012) Underskriftskampanje for krigsseilerne
(27.09.2012) Bok om Trond Bolle topper bestselgerliste
(18.09.2012) Ny bok - Krigshelten
(16.07.2012) Erstatningsordningen for krigsskadde veteraner
(08.05.2012) Mottok medaljer
(08.05.2012) Veterandagen 8. mai 2012
(27.04.2012) Kjære Jens Stoltenberg
(02.04.2012) Hva nå NVIO?
(23.03.2012) Tildeling av St. Olavsmedaljen med ekegren og Krigsmedaljen
(14.03.2012) Flere tiltak for å redusere saksbehandlingstiden for skadde veteraner
(22.02.2012) Veteraner aktiviserer veteraner
(26.01.2012) Åpenhet om kompensasjon til veteraner
(21.12.2011) Oppfølging av veteraner før, under og etter utenlandsoperasjoner
(05.12.2011) Norge trekker seg ut av ISAF
(29.11.2011) Tilsvar til innlegg: Verdigheit i veterandebatten
(28.11.2011) Veterankonferansen 29. – 30. november 2011
(24.11.2011) Talte om den norske veteransatsingen
(18.11.2011) PTSD - En del av mitt liv
(17.11.2011) Verdighet i veterandebatten
(13.11.2011) Det handlar om respekt og tillit
(10.11.2011) Forsvarets minnedag
(01.11.2011) Useriøse angrep på NVIO
(27.10.2011) Monument over veteranene
(23.10.2011) Eit bestillingsverk utan integritet
(15.10.2011) Veteraner støtter opp om årets TV-aksjon
(13.10.2011) Klagenemnd for veteraner med psykisk belastningsskade er på plass
(08.10.2011) Forslag til statsbudsjett opprettholder et A- og B-lag
(06.10.2011) Forsvarets Veteransenter rustes opp
(06.10.2011) Når målene for langtidsplanen og veteranarbeidet styrkes
(06.10.2011) Mer penger til oppfølging av veteraner
(12.09.2011) Regjeringen øremerker 30 millioner ekstra til veteraner
(12.09.2011) Framgang i viktig veteranprosjekt
(08.09.2011) Åpent brev til Regjeringen v. Statsminister Stoltenberg
(06.09.2011) Støtte til NVIO
(06.09.2011) Ivaretakelse i praksis
(26.08.2011) Forsvarets Veteraninspektør
(26.08.2011) Forsvarets veterantjeneste åpnet
(03.08.2011) Vi er stolte av dere
(13.07.2011) Viderefører Sudan-bidrag
(01.07.2011) Forsvarets skadestatistikk på plass
(24.06.2011) Etablerer klagenemnd for veteraner med psykisk belastningsskade
(09.06.2011) NORVETMC
(28.05.2011) Åpent brev til Regjeringen v. Statsminister Stoltenberg
(21.05.2011) Senskader og oppfølging
(21.05.2011) Anerkjennelse av personell i utenlandsoperasjoner
(21.05.2011) 52 millioner mer til skadde veteraner
(05.05.2011) Statsråder markerer veterandagen over hele landet
(02.05.2011) Løfter og leveranser i politikken
(02.05.2011) Lanserer handlingsplan for ivaretakelse av veteraner
(02.05.2011) Endrer kompensasjonsordningen for veteraner
(27.04.2011) Regjeringen innfører veterandag 8. mai
(17.04.2011) Norsk bidrag til Afghanistan i 2012
(09.04.2011) Ny Generalsekretær i NVIO
(08.04.2011) Krigskorset med sverd tildeles Eirik Johan Kristoffersen og Jørg Lian
(05.04.2011) Foredrag: Veteranoppfølging – veteraner som ressurspersoner
(28.03.2011) Holdepunkter for Gulfkrigslidelse
(22.03.2011) Starter overføring av sikkerhetsansvar i år
(01.03.2011) Veterantur til Libanon i mai
(20.02.2011) Bli med til Libanon i påsken!
(18.02.2011) Samler seg bak krav
(31.01.2011) Forsvaret sjekker alle som er skadd i Afghanistan
(15.01.2011) Forsvarets veteransenter Bæreia rustes opp
(12.01.2011) Kjære soldat!
(11.01.2011) Støtte til veteraner
(10.01.2011) Gir halv million til veterankonferanse
(09.01.2011) Samordnet oppfølgling av veteraner
(08.01.2011) Norske styrker på beredskap
(08.01.2011) Mangler Norge de egenskaper en nasjon behøver for å ha et militærpolitisk instrument?
(07.01.2011) Bedre oppfølging av skadde soldater
(07.01.2011) Fakta om antall skadde i Afghanistan
(13.12.2010) Medaljer for spesiell innsats
(11.12.2010) Takk for innsatsen PRT 15!
(23.11.2010) Regjeringens Svarte-Per spill med krigsskadde veteraner
(19.11.2010) Politikere, nådegaver og veteraner...
(19.11.2010) 100 millioner til veteranene
(05.11.2010) En mors appell til politikerne
(05.10.2010) Lik erstatning for lik skade!
(29.09.2010) Hedret veteraner fra NORMASH
(20.06.2010) Protest foran Stortinget 5. juli
(18.05.2010) Tur til Libanon i oktober
(24.03.2010) Austlid døde som helt
(31.01.2010) Legacy Vets MC
(13.12.2009) Tur til Libanon i april 2010
(13.11.2009) Forsvarets minnedag på Akershus festning søndag 15. november
(22.10.2009) Veterantur til Libanon i november
(13.10.2009) Deltagelse med militære bidrag i flernasjonale operasjoner i utlandet
(13.10.2009) Regjeringen har fokus på personell fra utenlandsoperasjoner
(02.10.2009) Svertet krigshelt får oppreisning post mortem
(06.09.2009) Nederlandsk medalje til norske offiserer
(03.09.2009) Skal ivareta både veteraner og familiene
(30.08.2009) Hvorfor er vi i Afghanistan
(13.08.2009) Krigens folkerett
(22.07.2009) Trefning i Afghanistan
(15.07.2009) Krigens pris er høy
(11.07.2009) Kristoffers Arena i Meymaneh åpnet
(26.06.2009) Krigskorset gjeninnføres
(16.06.2009) Har gjort en stor forskjell
(10.06.2009) Hedrer de norske soldatene
(08.06.2009) Takknemlig for den norske innsatsen
(05.06.2009) Våre soldater hjelper uansett
(29.05.2009) 50 års jubileum for Bæreia
(25.05.2009) Mer penger til Forsvarets utenlandsoperasjoner
(12.05.2009) Eksemplarisk mot i kamp
(08.05.2009) Et løft for veteraner
(07.05.2009) Markering av nasjonal Veterandag og Frigjøringsdagen
(05.05.2009) Tsjad-styrken
(18.04.2009) Enklere for veteraner å få erstatning
(17.04.2009) Norsk offiser drept
(08.04.2009) Sivil-militært arbeid i Libanon
(07.03.2009) Hæren som forsvant
(06.03.2009) Gjensyn med Libanon
(01.03.2009) Norsk fregatt til Somalia
(01.02.2009) Gulf-veteraner undersøkes
(05.01.2009) Stolt over veteranene
(02.01.2009) Mellom Evje og Afghanistan
(24.12.2008) Kvelden før kvelden
(22.12.2008) Vil heve veteranenes status
(18.12.2008) Godt å bli satt pris på
(14.12.2008) Bare ikke bruk K-ordet!
(14.12.2008) Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner
(13.12.2008) Intopsmedaljen - Siste frist 31. desember
(12.12.2008) FSAN tilbud til Gulf-veteraner
(10.12.2008) Spørsmålet om tildeling av Krigskorset er fortsatt til behandling
(10.12.2008) Veteranenes forkjempere
(08.12.2008) SV nekter krigshelter medalje
(05.12.2008) Hvor er dere?
(22.11.2008) Aleska
(17.11.2008) Hedret de falne i Afghanistan
(16.11.2008) Definerer ansvar for veteraner
(12.11.2008) Tur til Libanon
(05.11.2008) To nordmenn såret i Afghanistan
(21.10.2008) Konsert: Fred har sin pris...
(21.10.2008) Bæreia hjemme igjen
(01.10.2008) Avdukning av veteranmonument
(09.09.2008) Turen til Libanon i november
(26.08.2008) Mønstring av veteraner
(21.08.2008) Qana - 1996
(19.08.2008) Forsvarssjefens veteranprosjekt
(25.07.2008) Tur til Libanon i november
(21.07.2008) Radovan Karadzic arrestert
(16.07.2008) Et viktig sikkerhetsnett
(15.07.2008) Veteranlov på høring
(11.07.2008) Granatregnet i Korea
(10.07.2008) Tysklandsbrigaden
(09.07.2008) Kristoffers minnefond
(27.06.2008) Kongen informert om veteraners humanitære innsats i Sør-Libanon
(25.06.2008) Veteranpolitikken på dagsorden
(03.06.2008) Veteransenter etablert
(23.05.2008) Kongen åpnet UNIFIL utstilling
(17.05.2008) 17. mai i Ebel es Saqi
(09.05.2008) Veterannett avlyser turen til Libanon
(20.04.2008) UNIFIL prega seinare operasjonar
(20.04.2008) Skarpskytterutdannelse
(19.04.2008) HK 416 har ankommet
(13.03.2008) Bedre lønn i utenlandstjeneste
(24.02.2008) Inviterer til Afghanistan-debatt
(23.02.2008) Klargjør Bell for Afghanistan
(18.02.2008) 35 nye pansrete kjøretøy snart på veien
(09.02.2008) Norge i utlandet 2008: status
(31.01.2008) Kristoffers Minnefond på nett
(10.01.2008) Bæreia tilbake i Forsvarets hender
(09.01.2008) Ingen norske styrker til UNAMID
(13.12.2007) Påminnelse: Frist for å søke erstatning
(11.12.2007) Kronerulling for skadd soldat
(07.12.2007) Darfur-bidraget i full trening
(07.12.2007) Bli med til Libanon i mai!
(03.12.2007) Skadd soldat på bedringens vei
(30.11.2007) Operasjon Harekate Yolo II
(29.11.2007) Veteranarbeid
(25.11.2007) Frist for å søke erstatning
(23.11.2007) Norske soldater hedret
(22.11.2007) Afghanistan on the brink
(20.11.2007) Åpent brev fra pårørendegruppa
(19.11.2007) Yrkesskadeerstatning til besvær
(18.11.2007) Security for the women of Afghanistan
(15.11.2007) En verdig avskjed
(10.11.2007) Kamerater tok farvel
(09.11.2007) Kondolanseprotokoll for Kristoffer Sørli Jørgensen
(09.11.2007) Angrepet skjedde utenfor hovedvei
(09.11.2007) Navnet på drept norsk soldat offentliggjøres
(08.11.2007) En norsk soldat drept og en såret
(08.11.2007) Forsvarets minnedag
(07.11.2007) Norske styrkebidrag til ISAF i Afghanistan
(07.11.2007) Opphold på Bæreia i Jul-Nyttår?
(05.11.2007) Norske soldater i kamp
(04.11.2007) Kampene fortsetter i Nord-Afghanistan
(01.11.2007) Interessert i å melde deg til INTOPS?
(31.10.2007) Instilling fra Forsvarspolitisk utvalg
(26.10.2007) Veteranmonument avduket
(19.10.2007) Avslutning for Lingeklubben
(19.10.2007) Store utfordringer i Nord-Afghanistan
(13.10.2007) Forsvaret trenger personell til Sudan-oppdrag
(11.10.2007) Ønsker lengre kontrakter
(11.10.2007) «Prosjekt Aleska»
(05.10.2007) Forsvarsbudsjettet 2008
(04.10.2007) Søknadsrunde Intops UNAMID
(02.10.2007) Ingen skadde i to bombeangrep
(28.09.2007) Forsvarsstudien og distriktspolitikk
(25.09.2007) Utfordringer i norsk forsvarspolitikk
(24.09.2007) Helsefarlig støy i Forsvaret
(18.09.2007) Darfur styrken innkalles
(15.09.2007) Forsvarsstudien 2007
(02.09.2007) Ny bok om FN-tjeneste
(31.08.2007) Ingen umulige utfordringer
(31.08.2007) Vil styrke veteranenes rettigheter
(30.08.2007) Darfur neste for FN
(28.08.2007) Norske styrker i utlandet
(24.08.2007) NATO-konferanse i Oslo
(19.08.2007) Forsvarets Veteranadministrasjon
(16.08.2007) Først kommer sikkerheten
(11.08.2007) Debrief hjelper ikke
(09.08.2007) Takket for tålmodighet
(03.08.2007) Glad for robust mandat
(01.08.2007) Slaget i Kaoukaba
(31.07.2007) Siste farvel til en soldat
(26.07.2007) En fallen soldat vender hjem
(25.07.2007) 800 veteraner har bedt om hjelp
(23.07.2007) Norsk soldat drept i Afghanistan
(16.07.2007) Nordisk innsatsstyrke snart klar
(12.07.2007) Fakta om Luftforsvaret
(06.07.2007) Tilbyr bidrag til UNIFIL
(04.07.2007) Forsvarets livvaktavdeling
(29.06.2007) Militærkorset
(29.06.2007) Minnet de omkomne
(21.06.2007) Å afghanisere Afghanistan
(20.06.2007) Fakta om Afghan National Army (ANA)
(19.06.2007) Norske soldater til Darfur
(19.06.2007) Øker innsatsen for trening av ANA
(15.06.2007) Ledige stillinger i de norske styrkene i Afghanistan
(15.06.2007) Forsvaret vil ha veteransenter
(31.05.2007) Mood: Klarere politisk mandat!
(27.05.2007) Fakta om ISAF
(17.05.2007) En hyllest til norske motstandsmenn
(08.05.2007) Høytidelig markering
(29.04.2007) Hedret Afghanistan-veteraner
(26.04.2007) Nato trygger global sikkerhet
(26.04.2007) Fokus på afrikanske fredsoperasjoner
(26.04.2007) Mineulykken i Blatt
(20.04.2007) Følger opp soldatene
(19.04.2007) Quick Reaction Force (QRF)
(16.04.2007) NS-propagandafilm offentliggjøres
(15.04.2007) Godt egnet for oppgaven
(11.04.2007) Klart for norsk FN-styrke i Darfur?
(11.04.2007) UD arrangerte seminar i Kina om FNs fredsoperasjoner
(31.03.2007) Samhold gir styrke
(30.03.2007) Dovrefjellalliansen - Veterantreff 2007
(29.03.2007) Heder til NDH ISAF
(22.03.2007) Hvorfor vi sender soldater utenlands
(21.03.2007) Hjelper å snakke ut
(20.03.2007) 20.000 danske veteraner får tilbud
(16.03.2007) UNIFIL boken
(16.03.2007) Hektisk oppdrag avsluttet
(13.03.2007) Norge trekker seg ut av UNIFIL
(12.03.2007) Skal utrede veteransenter
(21.02.2007) Feiret kongen i Afghanistan
(16.02.2007) Kronerulling for Libanon (3)
(15.02.2007) Norsk bistand til Afghanistan
(14.02.2007) Nytt norsk styrkebidrag til ISAF
(03.02.2007) Kronerulling for Libanon (2)
(02.02.2007) Norsk militær innsats i Libanon
(02.02.2007) Veterantreff landet rundt
(01.02.2007) Kronerulling for Libanon
(30.01.2007) Veteran og enslig forsørger?
(28.01.2007) Maksgrensen bør fjernes
(27.01.2007) Ny QRF klar for Afghanistan
(26.01.2007) På veteransporet
(23.01.2007) Bilder fra Libanon
(19.01.2007) Training for Peace (TfP)
(10.01.2007) Forsvarsministeren i Oslo Militære Samfund
(06.01.2007) Statsministerens tale til norske UNIFIL soldater
(06.01.2007) Hjelp til syke veteraner
(04.01.2007) Forsvarets samling med minnegudstjeneste
(22.12.2006) Rapport fra Sør-Libanon
(20.12.2006) Erstatning etter INTOPS
(19.12.2006) Farlig Fred - Del 28 av 28 - Siste del
(19.12.2006) Tettere bånd til Libanon
(18.12.2006) Velkommen hjem fra Afghanistan
(15.12.2006) Farlig Fred - Del 27 av 28 - Mus - og menn i kamp
(15.12.2006) FN-veteran - årets trønder?
(13.12.2006) HV skal bidra i INTOPS
(10.12.2006) Farlig Fred - Del 26 av 28 - Kidnapping
(09.12.2006) Forventninger til militært personell
(08.12.2006) Gjesteboken er tilbake
(07.12.2006) Forsvarsbudsjettet 2007
(01.12.2006) Norske soldater blir bok
(29.11.2006) Farlig Fred - Del 25 av 28 - Libaneserne rykker inn
(28.11.2006) Årets julegavetips!
(20.11.2006) FN-veteran anker
(11.11.2006) Farlig Fred - Del 24 av 28 - En dristig aksjon
(05.11.2006) Farlig Fred - Del 23 av 28 - En forklaring takk!
(30.10.2006) Kronerullingen
(30.10.2006) På jakt etter historier!
(18.10.2006) Norges engasjement i intops
(18.10.2006) FN-veteran vant over staten
(07.10.2006) Mer penger til soldatene
(06.10.2006) Bedre oppfølging av Veteraner
(06.10.2006) 31 Milliarder til Forsvaret
(05.10.2006) Farlig Fred - Del 22 av 28 - Risiko og lønn
(04.10.2006) Afghanistan: Vår viktigste oppgave fremover
(04.10.2006) Leger uten grenser trenger bøssebærere
(01.10.2006) Avskjedstale
(01.10.2006) Farlig Fred - Del 21 av 28 - Spenna gærne
(30.09.2006) SIOPS formelt etablert
(15.09.2006) Farlig Fred - Del 20 av 28 - Velferd
(06.09.2006) Åpent brev til Forsvarsministeren
(05.09.2006) Veteran saksøker Staten
(01.09.2006) Farlig Fred - Del 19 av 28 - En vanlig dag
(01.09.2006) Helsehjelp til FN/NATO-veteraner
(27.08.2006) Krise i Libanon engasjerer veteraner
(19.07.2006) Norske veteraner sender nødhjelp til Sør-Libanon
(16.07.2006) 18 år som nordmann i Libanon
(15.07.2006) Kronerulling for Sør-Libanon
(15.07.2006) Kontakt med Sør-Libanon
(13.07.2006) Enklere å få full erstatning for psykiske skader
(13.07.2006) Farlig Fred - Del 18 av 28 - Israelerne drar hjem
(23.06.2006) Farlig Fred - Del 17 av 28 - Ikke bare alvor
(19.06.2006) Ei norsk veteranlov no!
(18.06.2006) Uerfarne soldater til Afghanistan
(17.06.2006) Skuddene i Meymaneh
(16.06.2006) Farlig Fred - Del 16 av 28 - Nøytralitet
(08.06.2006) Farlig Fred - Del 15 av 28 - Advokat i felten
(29.05.2006) Nordisk samarbeid
(26.05.2006) Farlig Fred - Del 14 av 28 - Ilden besvares
(15.05.2006) Norsk offiser får toppstilling i FN
(10.05.2006) Felles Nordisk FN-innsats
(04.05.2006) Forpartiet NMC UNPROFOR
(04.05.2006) Farlig Fred - Del 13 av 28 - Sivilbefolkningen
(24.04.2006) Soldater hedret
(18.04.2006) Farlig Fred - Del 12 av 28 - En enorm påkjenning
(17.04.2006) Farlig Fred - Del 11 av 28 - Major Saad Haddad
(03.04.2006) I kamp for fred - hjem til krig
(03.04.2006) Farlig Fred - Del 10 av 28 - Velkommen til Cheeba
(20.03.2006) Minnestund i Afghanistan og i Norge
(19.03.2006) Farlig Fred - Del 9 av 28 - Litani-aksjonen
(19.03.2006) Mange vil i intops
(11.03.2006) Stor oppslutning om Forsvaret
(11.03.2006) Farlig Fred - Del 8 av 28 - Bombekastere mot nordmennene
(03.03.2006) HV og intops
(03.03.2006) Farlig Fred - Del 7 av 28 - Vi blir beskutt
(24.02.2006) Farlig Fred - Del 6 av 28 - En vanskelig jobb
(18.02.2006) Meget nyttig besøk i Sudan
(17.02.2006) Farlig Fred - Del 5 av 28 - Et krigsherjet område
(13.02.2006) Barth Eide til Sudan og Etiopia
(11.02.2006) Farlig Fred - Del 4 av 28 - Tjeneste i et urolig land
(10.02.2006) Ledige beredskapsstillinger for utenlandstjeneste
(10.02.2006) Viktig med godt utrustede soldater
(10.02.2006) ROE gir rom for rettet ild
(07.02.2006) Norsk leir i Afghanistan angrepet
(04.02.2006) Farlig Fred - Del 3 av 28 - Påskekaos på Trandum
(02.02.2006) Forsvaret oppretter veteranadministrasjon
(31.01.2006) Norske bidrag 2006
(28.01.2006) Farlig Fred - Del 2 av 28 - 700 FN-soldater er klare
(22.01.2006) Trygging av FN-personell
(21.01.2006) Farlig Fred - Del 1 av 28 - Hvem skyter på oss?
(20.01.2006) Norsk bidrag til fredsarbeid i Darfur
(18.01.2006) Norske soldater til Helvete på jord?
(14.01.2006) Sammen for et moderne forsvar
(13.01.2006) 4 Netter i Saqi - 5 netter i Beirut
(11.01.2006) Historien gjentar seg!
(11.01.2006) Veteran tar initativ
(10.01.2006) Norske styrker skal kunne benyttes offensivt
(09.01.2006) Erstatningssaker til behandling i retten
(09.01.2006) Nødvendig opprustning!
(07.01.2006) Veteraner saksøker staten
(20.12.2005) Ny sikkerhets- og forsvarspolitikk?
(16.12.2005) Forsvaret søker NATO-sjåfører
(15.12.2005) 200 Norske soldater til Sudan
(09.12.2005) Ikke straffbart for norske soldater
(08.12.2005) Forsvaret etablerer veteranadministrasjon
(08.12.2005) På TV: Minnenes terror
(20.11.2005) Regjeringen vil ha FN-jobber
(10.11.2005) Statsbudsjettet
(08.11.2005) Flere hundre norske FN-soldater
(06.11.2005) Nå blir det FN-tjeneste
(05.11.2005) Mer fokus på ISAF og Afrika
(04.11.2005) Berømmer veteranene på FN-dagen
(21.10.2005) FN 60 år
(19.10.2005) Den nye regjeringen og Forsvaret
(16.10.2005) Bare barnemat
(16.10.2005) NORMASH - Korea
(14.10.2005) Filmer og seminar om senskader
(14.10.2005) Besøk Bosnia og Kroatia, vår 2006
(14.10.2005) Bli med til Libanon påsken 2006
(14.10.2005) Forsvarsbudsjettet: Mer til senskader
(03.10.2005) Veteranchat
(02.10.2005) Veterantreff ble suksess
(23.09.2005) Utenlandsveteraner får treffsted
(07.09.2005) De ekte krigerne
(10.07.2005) Flere FN-soldater krever erstatning
(20.04.2005) Påsketur til Libanon
(09.02.2005) KOREA –Situasjonen frem til krigsutbruddet 1950
(10.12.2004) «Tinnsoldatene»
(03.12.2004) Dagbok fra Libanontur oktober 2004
(25.11.2004) «Krigens ansikt» av Jarle Elvemo
(05.11.2004) Korea – feltsykehuset NORMASH
(02.09.2004) En alvorlig forpliktelse
(01.09.2004) Norge og UNIFIL
(27.08.2004) Psykisk syk er arbeidsskade
(19.08.2004) Vennskapsbånd Libanon-Norge
(29.05.2004) Day of United Nations Peacekeepers
(07.05.2004) En uforglemmelig tur til Libanon
(29.04.2004) Minner om en far –og litt til
(12.03.2004) Vet vi nok?
(12.03.2004) Koreakrigens minnesmerke
(06.03.2004) Blå beret – soldat i Libanon
(09.12.2003) FN-veteran med ny bok
(18.11.2003) A dream come true
(18.11.2003) Høringen i Khiam
(01.09.2003) Mer enn et gjensyn med Libanon
(09.07.2003) Ingen kulturelle barrierer for INDBATT
(30.06.2003) A memorable trip for the Lebanese also
(19.06.2003) Sedertreskogen i Libanon
(09.06.2003) 17. mai 2003 i Ebel es Saqi
(02.06.2003) På tur tilbake til Libanon
(01.06.2003) Gjensyn med Libanon
(24.04.2003) Korea - En stolt nasjon - et takknemlig folk
(11.03.2003) Abstinence
(23.12.2002) White Christmas in Chebaa
 
 
Motta nyhetsbrevet
E-post:
Personsikkerhet


Kjetil Elron
   19.12.2023
Håvard Faller
   12.10.2023
Håvard Faller
   12.10.2023
Arild Berntsen
   17.10.2023
Arild Berntsen
   17.10.2023
Turid Aandalen ...
   26.07.2023
Badessa Walter
   25.06.2023
Sølvi Skjøndal
   20.11.2020
Sølvi Skjøndal
   20.11.2020
Sølvi Skjøndal
   20.11.2020
Sølvi Skjøndal
   20.11.2020

Gå til Gjesteboken