Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel385.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


11.01.2011
Støtte til veteraner

Gjennom deltagelse i internasjonale operasjoner får Forsvaret stadig flere veteraner. Det er viktig for oss å ivareta veteraner og vi kan støtte med mye for å gjøre hverdagen litt enklere.

Kilde: Forsvaret
Tekst: Hedda Holth, Forsvarets mediesenter

 
​Få hjelp
Hos Forsvarets veteranadministrasjon (FVA) vil veteraner alltid kunne henvende seg uavhengig av når de deltok i en operasjon. Veteranadministrasjonen skal bidra til at det vises anerkjennelse og respekt for den innsatsen våre veteraner har gjort.
 
De fleste veteraner klarer seg helt fint etter utenlandstjeneste, men det finnes også de som ikke gjør det. Veteraner som har behov for hjelp enten det gjelder helsemessige, økonomiske eller juridiske problemer kan kontakte Forsvarets veteranadministrasjon.
 
Forsvarets veteranadministrasjon ønsker alle veteraner velkommen til å ta kontakt. De besitter kompetanse i form av offiserer og feltprest med bakgrunn fra utenlandsoperasjoner, rådgivere i veteransaker, rådgivere i dekorasjonssaker, samt sosionom med erfaring fra NAV- systemet.

Kjenner du noen som du mener har gjort en innsats de fortjener medalje for? Les mer om hvilke medaljer som deles ut og hva du skal gjøre for å foreslå noen for en dekorasjon.

Slapp av ved veteransenteret
I 2008 ble Forsvarets veteransenter på Bæreia utenfor Kongsvinger åpnet. Hit kan alle veteraner komme, uavhengig av når de tjenestegjorde, enten det var i Afghanistan i fjor eller under 2.verdenskrig. Det er også mulig å ta med seg familien for å kunne slappe av sammen, eller få et opphold med hjelp til jobbsøking etter tjeneste.

Du kan benytte deg av veteransenteret både før, under og etter utenlandstjeneste. De naturskjønne omgivelsene gjør senteret ideelt for rekreasjon og trening. Du kan ta deg en padletur, låne en terrengsykkel, prøve deg på bueskyting, spille golf eller rett og slett bare gå deg en tur i skogen.

På Bæreia kan du møte andre veteraner du kan dele opplevelser og tanker med.  For de som ønsker det kan senteret være behjelpelige med å arrangere gjensynstreff, slik at du se igjen de du tjenestegjorde sammen med.
 
 
Frivillige organisasjoner
Det finnes en rekke frivillige veteranorganisasjoner som også kan bistå veteraner og taler deres sak. Noen av dem, som Norges Veteranforbund for Internasjonale operasjoner (NVIO) og Norges Reserveoffisersforbund (NROF) er store og favner bredt, mens andre retter seg mer spesifikt mot enkelte grupper.
 
 
Se også:
 
 
 
 
 
 

 
Skriv utUtskriftsvennlig utgave
  

Kilde: norvetnet.no