Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel235.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


02.09.2007
Ny bok om FN-tjeneste

Fra Rossdalen til RødehavetI ei ny bok er to av kapitlene fra FN-misjoner og ett mer generelt om Midtøsten. Ola Vaagan Slåtten tjenestegjorde i Libanon, i den smått legendariske Mek-troppen i Norbatt i 1988, og sju år senere i Makedonia, i kompanistaben i Kumanovo.

Fra boka: ”Min kjærlighet til Libanon og FN begynte nok allerede med en glødende politisk interesse fra tiårsalderen av. Da jeg var 12-13 år drog min onkel til Libanon, så jeg måtte gå tur med polarhunden hans en vinter. Seinere skreiv jeg oppgaver om Midtøsten på skolen. Da jeg var i førstegangstjeneste husker jeg hvordan jeg sto og såg beundrende på de med blå beret som marsjerte gjennom leiren: dette var selve eventyret! Idealisme og eventyr på en gang!”

I tillegg til stoff fra Libanon, Midtøsten og Makedonia, inneholder den nye boka Fra Rossdalen til Rødehavet også stoff fra andre verdenshjørner og norske fjell.

Slåtten utga i 2003 naturboka Hallingdal og ville fjell og bidrog for vel ti år siden til boka Golfkrisen i perspektiv, Nils A. Butenschøn (red.). I 2005 utga han diktsamlinga Dikt, fjell og rock’n roll.

Fra Rossdalen til Rødehavet lanseres i Akersgata 34 i Oslo tirsdag 2. oktober kl 16.00. Meld gjerne fra at du kommer! Lørdag 29. september er det lansering på Geilo og i Ål.

Boka vil koste kroner 300,- + porto/emballasje og kan bestilles pr e-post ola@ovsk.no. Eller spør i bokhandelen.

Skriv utUtskriftsvennlig utgave
  

Kilde: norvetnet.no