Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel81.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


10.02.2006
Viktig med godt utrustede soldater
Norsk soldat i IrakSoldatene i Meymaneh har opptrådt profesjonelt og klokt i en meget vanskelig situasjon, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Jeg ønsker å berømme våre militære for den måten de har håndtert denne krevende situasjonen på.

Forsvarsministeren er blitt holdt fortløpende orientert om utviklingen i Meymaneh etter at 200-300 mennesker tidlig i går gikk til angrep på ISAF-leiren, der det oppholdt seg 34 nordmenn og militære fra andre land. Leiren er hovedkvarteret til det regionale stabiliseringslaget (Provincial Reconstruction Team) som Norge leder.

- Den alvorlige hendelsen i Meymaneh viser hvor viktig det er å sende ut soldater som er godt trent til å møte krevende utfordringer, og som har godt utstyr, sier forsvarsministeren, som understreker at sikkerhet har høyeste prioritet for de som vi har ute i internasjonale operasjoner.

Situasjonen ved basen i Meymaneh er i dag roligere. Britiske soldater fra en av ISAFs hurtigutrykningsstyrker er i området, og er sammen med de øvrige ISAF-soldatene i Meymaneh i høy beredskap. To av de seks skadde nordmennene er evakuert til Mazar-e-Sharif, de fire andre behandles av lege på stedet. Lege, sykepleier og prest er på vei fra Kabul til Meymaneh, og et stressmestringsteam fra Norge vil i løpet av kvelden reise til Meymaneh. Behovet for medisinsk støtte blir kontinuerlig vurdert, i samarbeid med ISAF og NATO.

Det er ikke aktuelt å trekke seg ut av Afghanistan etter gårsdagens hendelser. ISAF vil være Norges viktigste militære utenlandsoperasjon i lang tid fremover. Den har et tydelig FN-mandat og den er ledet av NATO. Arbeidet norske offiserer og soldater gjør har fokus på både stabilisering av samfunnet og reform av sikkerhetssektoren. Slik bidrar de direkte til å fremme menneskerettighetene i landet.

Sist oppdatert:10.02.2006 14.26.21
  

Kilde: norvetnet.no