Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel59.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


16.12.2005
Forsvaret søker NATO-sjåfører

NATOForsvarets kompetansesenter logistikk på Sessvollmoen etablerer fra februar femti nye arbeidsplasser til beredskap for Nato-operasjoner rundt om i verden.   Forsvarets kompetansesenter logistikk på Sessvollmoen skal fra nyttår etablere et nytt transportkompani for Nato Response Force (NRF), og ønsker å rekruttere 50 nye vognførere.

Klippet fra mil.no

- Vi søker etter personer til både lastevogner og feltvogner, opplyser kaptein Stein Grongstad i Transportkompaniet.

Humanitære og fredsbevarende
På bakgrunn av Natos utvidelse med flere humanitære og fredsbevarende operasjoner også utenfor Europas grenser, er Norge blitt bedt om å stille med et transportkompani.

- Med den kompetansen som allerede finnes på Sessvollmoen var det naturlig å legge beredskapsstyrken hit, forklarer Grongstad.

Fem måneder trening
Femti feltvogner er på vei til leiren, og det nye kompaniet skal etter ansettelsesprosessen i begynnelsen av februar gjennom en fem måneders opptreningsperiode. Fra og med 1. juli skal kompaniet være klart til å reise ut på ulike Nato-oppdrag.

- Vår hovedoppgave vil først og fremst være å transportere containere ut til de aktuelle operasjonsområder under etableringsfaser, forklarer personelloffiser Astrid Verstad.

Flytte utstyr
Med en reaksjonstid på fem dager skal det hundre mann store kompaniet på Sessvollmoen være klar til å flytte utstyr for NRF-styrkens hovedkvarter ut til humanitære og fredsbevarende operasjoner hvor som helst i verden.

- På grunn av den korte reaksjonstiden må personellet være inne til daglig tjeneste slik at vi rekker å komme raskt i gang, forklarer Verstad.

Avdelingen vil stå på fem dagers beredskap gjennom hele beredskapsperioden på seks måneder. I tillegg til den store transportkapasiteten har kompaniet også egne kapasiteter på berging, vedlikehold og sanitet.

Søknad
Søkere må ha førerkort klasse b eller c samt ha avtjent førstegangstjeneste.

Dersom du synes dette høres spennende ut og ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Løytnant Astrid Verstad , tlf 48215420
Kaptein Stein Grongstad , tlf 99096139
Major Stig Hårstad , tlf 90966484.

Søknad sendes per e-post eller som brev til:
Løytnant Astrid Verstad
Forsvarets Logistikkskole
2058 Sessvollmoen.

 Søknadskjema her! (.doc)
Stillinger (.xls)

 

Sist oppdatert:16.12.2005 04.46.35
  

Kilde: norvetnet.no