Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel453.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


11.04.2013
Minneseremoni for pårørende i Afghanistan

Minneseremoni for pårørende i AfghanistanI dag arrangerte Forsvarsdepartementet og Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) i samarbeid med Forsvarets veterantjeneste en minnedag for de pårørende etter falne i Afghanistan. 25 pårørende deltok i tillegg til blant annet forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og sjef FOH Haakon Bruun-Hanssen.

 

 
 
 
Norge har mistet ti soldater i Afghanistan. Disse ble i dag hedret i en minneseremoni over de falne, for de pårørende, i Mazar e-Sharif i Afghanistan.

På minneseremonien deltok 25 pårørende, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, sjef Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) Haakon Bruun-Hanssen, i tillegg til representater for Forsvarets veterantjeneste og styrker i Afghanistan.

Det ble avholdt en minnestund ved minnesmerket i Camp Marmal i Masar e-Sharif over falne i ISAF-operasjonen. Forsvarsministeren holdt en tale og la ned krans ved minnesmerket. Det er minneplater for hver av de ti falne ved dette minnesmerket.

- I dag samles vi i minnelunden for å hedre våre norske soldater som har mistet sitt liv i tjeneste her i Afghanistan, sa forsvarsministeren i sin tale til de pårørende.

Etter minnestunden ble det avholdt en minnegudstjeneste i den norske leiren Camp Nidaros. Her ble det tent lys for de falne.


De ti falne norske soldatene:

Tommy Rødningsby
Tor Arne Lau-Henriksen
Kristoffer Sørli Jørgensen
Trond Petter Kolset
Claes Joachim Olsson
Trond André Bolle
Andreas Eldjarn
Christian Lian
Simen Tokle
Siri Skare
 
 
 
 
 
Sist oppdatert:11.04.2013 21.15.51
  

Kilde: norvetnet.no