Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel427.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


27.10.2011
Monument over veteranene
Veteranmonument - TouchpointLa oss tenne lyset i takknemlighet til Norges veteraner. Slik avsluttet Hans Majestet Kong Harald sin tale da han avduket veteranmonumentet Touchpoint i Andselv i dag.
 
Monumentet er viet alle norske veteraner, både dem som sloss under 2. verdenskrig og alle dem som har deltatt i internasjonale operasjoner siden. Etter andre verdenskrig har rundt 100 000 nordmenn deltatt i nær 100 internasjonale militære operasjoner, i over 40 land, på fire kontinenter.
 
 
 
Kilde: Kongehuset.no
 
Vi må ikke ta det for gitt å leve i et fritt, demokratisk land. Våre mange daglige verdivalg som enkeltmennesker peker ut retningen fremover. Vi må også huske at titusener av norske kvinner og menn har valgt å ofre egen trygghet for å sikre hva vi er og hva vi har, sa Kong Harald


Det var Norges Veteranorganisasjon for Internasjonale Operasjoner – NVIO – som tok initiativet til å få monumentet reist, og forsvarskommuner i Troms har støttet prosjektet økonomisk. Mange kvinner og menn som i tjenestegjør for Norge i utlandet har fått treningen sin nettopp her i Troms. Derfor er det riktig og viktig at monumentet ligger nettopp her, påpekte Kongen i talen sin.

Skulpturen er plassert lett synlig for dem som reiser langs E6. Det er lys langs kantene som møtes, i tillegg til at ståloverflaten reflekterer lys fra spotlights på bakken og  andre lyskilder i området, sånn som gatelys, billys og liknende.
 
 
 
Sist oppdatert:27.10.2011 20.01.28
  

Kilde: norvetnet.no