Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel415.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


06.09.2011
Ivaretakelse i praksis
Grete Faremo MCTorsdag 1. september besøkte forsvarsministeren MC-gruppa i Norges Veteranforbund for internasjonale operasjoner (NVIO), avdeling Oslo. NVIO er en viktig samarbeidspartner i arbeidet for og med veteraner, og MC-gruppa er en viktig aktør i dette arbeidet.
 
Beskyttet fra topp til tå ble forsvarsministeren plukket opp på motorsykkel på Festningsplassen. Med vinden i håret, suste hun og MC-gruppa av gårde til deres oppholdssted i Lommedalen.
 
 
 
 
Kilde: FD
 
- Jeg har hatt et utrolig spennende møte med ressurssterke veteraner som har utviklet et godt sted for seg og sine familier i Lommedalen, sa hun.

Faremo var imponert over arbeidet i MC-gruppa, og NVIO, og fremhevet veteranenes betydning og rolle for hverandre.

- Det gleder meg å se MC-gruppas engasjement og iver i det de driver med. De arrangerer aktiviteter for veteranene og deres nærmeste. NVIO arrangerer også i samarbeid med Forsvaret månedlige veterantreff i de fleste av lokalforeningene, slik at veteraner som ønsker det har mulighet til å treffe gamle og nye venner. De har gjort en fremragende innsats på vegne av landet vårt, det fortjener de all ære og anerkjennelse for. Dette er et godt eksempel på ivaretakelse i praksis, fortalte en tydelig imponert forsvarsminister.

Kameratstøtte - veteraner hjelper veteraner
Forsvarsdepartementet har derfor de senere år tildelt NVIO midler til kameratstøttearbeidet i form av kameratstøttetelefonen og nettstedet www.kameratstotte.no. I år har NVIO mottatt 500 000 kroner til dette arbeidet. Nettstedet www.kameratstotte.no skal også utvikles til å inkludere veteraners pårørende, og Forsvarsdepartementet har tildelt NVIO 263 000 kroner til videre pårørendearbeid. Dette er en direkte oppfølging av regjeringens handlingsplan “I tjeneste for Norge”.  NVIO har også blitt tildelt driftsstøtte fra Forsvarsdepartementet, i tillegg til at Forsvaret blant annet har tildelt støtte til MC-gruppas lokaler i Lommedalen.

- NVIO er en viktig samarbeidspartner i veteranarbeidet, og de 55 lokalforeningene spredt rundt i Norge sørger for at mange veteraner kan opprettholde kameratskap, kontakt og nettverk med likesinnede, presiserte Faremo.

Har åpnet Forsvarets veterantjeneste
Regjeringen har de siste årene styrket arbeidet for våre veteraner. Regjeringens handlingsplan “I tjeneste for Norge” som ble lansert 2. mai i år, har som formål å styrke samfunnets ivaretakelse og anerkjennelse av veteraner og deres pårørende før, under og etter deltakelse i internasjonale operasjoner.

- Ett av tiltakene i handlingsplanen er blant annet etableringen av ett kontaktpunkt i Forsvaret, “én dør inn”. Forsvarets veterantjeneste ble åpnet 23. august 2011, og er en direkte oppfølging av handlingsplanen sammen med andre viktige tiltak som Pilotprosjekt Østerdalen, utdypet forsvarsministeren.

Hun fremhevet at målet er at det stadig utvikles bedre apparat for våre veteraner.

- Med handlingsplanen og det gode samarbeidet mellom Forsvarsdepartementet, Forsvaret og veteranorganisasjonene er vi et godt skritt på veien mot stadig bedre ivaretakelse og anerkjennelse av våre veteraner, avsluttet forsvarsministeren.
 
 
 
 
 
Sist oppdatert:06.09.2011 17.21.54
  

Kilde: norvetnet.no