Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel36.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


23.09.2005
Utenlandsveteraner får treffsted

Norsk soldat i AfghanistanDe har gjort en stor innsats og kommer hjem med masse erfaring på godt og vondt, sier generalinspektør i Hæren Robert Mood. Derfor oppretter Forsvaret nå et nytt tilbud til norske intops-veteraner.  Artikkelen er sakset fra mil.no. (Av Christian Eriksen, Forsvarets mediesenter.)

Ansvar
Prosjektet er kalt "Treffstedet" og initiativtakerne er blant andre oberstløytnant Sigurd Heier, kaptein Linda C. Strømsod og generalinspektør i Hæren Robert Mood.

Forsvaret har ansvar for det personellet som har tjenestegjort i utenlandsoperasjoner. Det å skape arenaer der disse erfaringene kan diskuteres - blant likemenn - anser jeg som svært viktig, sier Mood.

Det finnes lokalforeninger for FN- og Nato-veteraner i Norge, men det har foreløpig ikke vært arrangert noe felles. Derfor ønsker de å trekke flest mulig fra alle forsvarsgrener.

Det er lagt opp til et uformelt møte i lokalene til Peppes Pizza ved Stortinget. Her vil både unge og eldre vil få mulighet til å møte andre intops-veteraner. Det vil også bli en oppdatering på dagens situasjon for soldater i utenlandstjeneste, samt en kort forelesning.

Den samlingen blir ikke den eneste. Det legges opp til totalt ni samlinger frem til juni 2006, siste torsdag i hver måned.

– Vi trenger steder hvor veteraner fra internasjonale operasjoner kan treffe igjen kompiser, mener Strømsod.

Flere tiltak
Dette tiltaket er ett av flere som Hæren starter for intops-veteraner. Flere vil komme i tiden fremover lover generalinspektøren, og nevner eksempler som helsetilbud, støtte til veteranorganisasjonene og flere treffsteder. Mood poengterer at Forsvaret tar veteranene på alvor, fra de som deltok i Tysklandsbrigaden fra 1947 - 1953 til de som nå kommer hjem fra Kabul og ISAF i 2005.

Sist oppdatert:06.10.2005 18.32.41
  

Kilde: norvetnet.no