Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel337.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


17.04.2009
Norsk offiser drept

Norsk soldat drept i AfghanistanEn norsk stabsoffiser tilhørende Etterretningstjenesten, tjenestegjørende i den norske avdelingen i Meymaneh, ble drept av en veibombe i Nord-Afghanistan i dag. Anslaget skjedde vest for Mazar-e Sharif omlag klokken 07:30 (norsk tid) i dag. Det var fire norske soldater, fordelt på to kjøretøy i kolonnen som ble utsatt for veibomben. Den nå avdøde offiseren satt i kjøretøyet som ble rammet av eksplosjonen. Ytterligere en person er undersøkt, men er nå utskrevet fra sykehuset. Ingen andre ble såret i anslaget.

Kilde: Fellesoperativt hovedkvarter

Etterretningsoffiseren ble evakuert med helikopter til det tyske feltsykehuset i Mazar-e Sharif, men livet sto ikke til å redde. Han ble erklært død klokken 10:00 (norsk tid).

- Det er med stor sorg jeg mottok det tragiske budskapet i dag. Våre tanker går til offiserens pårørende og medsoldater i Afghanistan, sier generalløytnant Harald Sunde, sjef for Fellesoperativt hovedkvarter. Trond Petter Kolset

- Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med familien og soldatens nærmeste kolleger. Når vi mister en soldat, er det det verste som kan skje. Det minner oss på at norske soldater er i et risikofylt oppdrag, uansett hvor mye vi forbereder oss, sa forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressekonferanse fredag.

Forsvaret arbeider for å varsle de pårørende.
 
Oppdatering:
 
Det var kaptein Trond Petter Kolset (30) fra Steinkjer som ble drept i en selvmordsaksjon i Nord-Afghanistan fredag. Kolset tjenestegjorde i den norskledede stabiliseringsstyrken i Meymaneh.
 
 
 
TIDLIGERE HENDELSER
 
 
8. november 2007 ble Kristoffer Sørli Jørgensen drept og én annen soldat hardt såret da en veibombe gikk av noen kilometer nord for Meymaneh.
 
5. november 2008 ble to norske befal såret i en skuddveksling i Ghowrmach i Badghis provinsen nordvest i Afghanistan.
 
23. juli 2007 ble den norske spesialsoldaten Tor Arne Lau-Henriksen drept da han var på patrulje sør for Kabul.
 
18. juni 2007 ble en norsk patrulje beskutt nær Maimana. En av de norske soldatene ble såret i armen.
 
23. mai 2007 ble en finsk soldat drept og fire nordmenn såret da en bombe gikk av utenfor den norske leiren i Meymaneh.
 
7. februar 2006 ble den norskledede ISAF-leiren i Maimana nordvest i Afghanistan angrepet av en væpnet folkemengde. Minst fire afghanere ble drept da ISAF-soldatene skjøt tilbake. Fem norske soldater og et større antall afghanske politifolk ble lettere såret.
 
23. mai 2004 ble soldaten Tommy Rødningsby drept og en annen nordmann såret da kolonnen deres ble angrepet med raketter i Kabul.
 
13. mai 2003 ble to norske offiserer såret da patruljen deres ble angrepet i Kabul.
 
Kilde: NTB
 
 

 

 
 
Sist oppdatert:19.04.2009 02.00.23
  

Kilde: norvetnet.no