Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel305.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


19.08.2008
Forsvarssjefens veteranprosjekt
Norske Koreaveteraner og vernepliktige besøker KoreaForsvarssjefen har besluttet at annonseinntektene til bladet F (Forsvarets forum) skal brukes til et årlig veteranprosjekt, i regi av redaksjonen. Hensikten er å hedre dem som har gjort en innsats samtidig som historien skal gis redaksjonell omtale og oppfølging.
 
 
 
 
2008 er det tredje året prosjektet er blitt gjennomført. Tidligere har prosjektet blant annet vært i Canada med krigsseilerne og i Tyskland med veteraner fra Tysklandsbrigaden. Neste år går turen til Normandie.
 
Kilde/foto: Forsvarsnett 
 
Vil hedre veteranene
Under turen har de vernepliktige soldatene blitt paret opp med hver sin veteran i deres reise i fortidens minnesmerker.
– Målet med dette er at vi skal hedre veteranenes innsats samtidig som vi fører deres historie til neste generasjon. Derfor har vi med oss vernepliktige soldater, forklarer redaktør for F (tidl. Forsvarets forum red.anm.) og styreleder for Forsvarets veteranprosjekt, Erling Eikli.
 
 
 
En reise til fortiden
SEOUL, KOREA: 55 år etter våpennedleggelsen mellom Nord- og Sør-Korea er fem veteraner tilbake til stedet de så krigens sterke ansikt på nært hold. – Det er helt utrolig å se hvordan Korea har forandret seg, sier veteran Kolbjørn Sønsteby.
 
 
 
 
Sist oppdatert:19.08.2008 22.29.21
  

Kilde: norvetnet.no