Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel284.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


18.02.2008
35 nye pansrete kjøretøy snart på veien
Iveco LMVI kjølvannet av mineulykken i Afghanistan før jul, kjøper forsvaret inn ytterligere 35 lette pansrete patruljekjøretøy (LPP) fra italienske IVECO. Dette skal være med på å øke sikkerheten for styrkene i Afghanistan.
 
 
 
 
 
Klippet fra Forsvarsnett
Av korporal Henrik Kaels Faltin, Infoavdelingen Hærens styrker
Foto: FMS
 
 
LMV eller Light Multirole Vehicle er et lett multirolle kjøretøy med firehjulstrekk fra den italienske lastebilprodusenten IVECO. I Norge går disse under betegnelsen lette pansrete patruljekjøretøy forkortet LPP.

Bilene er forventet til Norge i perioden mars-august, og vil etter ankomst i Norge bruke ca 3 uker ved FLO''''s verksteder for mottakskontroll, integrasjon av samband med videre. Kjøretøyene skal til avdelinger som er eller skal ut i INTOPS, samtidig som Panserkjørekolen (PKS) får materiell til å gjennomføre vognførerutdanning med.

Viktig for soldatenes sikkerhet
Prosjektkoordinator og materiellplanoffiser kaptein Joakim Aspelund, forteller at med den siste tilleggsanskaffelsen av LPP, har Forsvaret anskaffet totalt 60 LPP’er.

Et titalls kjøretøy blir igjen her hjemme som utdannings- og referansemateriell, og resten vil være til Felles Operativt Hovedkvarters (FOHK) disposisjon. Da er det opp til dem når de kan være med i INTOPS. Men en del kan være på plass i Afghanistan i slutten av mars eller starten av april.

Økt beskyttelse
Kjøretøyene skal sikre at vognfører og passasjerer er bedre beskyttet enn i dagens feltvogner, samtidig som mobiliteten er god.


 

Sist oppdatert:24.02.2008 01.25.03
  

Kilde: norvetnet.no