Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel278.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


09.01.2008
Ingen norske styrker til UNAMID

Ingen norske styrker til UNAMID, Darfur, SudanNorge har i lang tid planlagt å delta i FN-ledet innsats i Darfur. Det er derfor med beklagelse vi ser at vi ikke lenger kan opprettholde tilbudet til FN, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

 
 
De to viser til at den norsk-svenske avdelingen har vært ønsket særlig velkommen fra FNs side, da den ville bidra til å dekke det omfattende behovet for ingeniørressurser i oppstarten av operasjonen i denne voldsherjede delen av Sudan.

Støre og Strøm-Erichsen understreker at det er Sudan som må bære ansvaret for den situasjonen som er oppstått, gjennom sin motstand mot det norsk-svenske bidraget.

- Sudans motstand mot militært personell fra enkelte ikke-afrikanske deltakerland bidrar til å forsinke hele utplasseringen av fellesoperasjonen. Dette er svært uheldig med tanke på behovet for styrket internasjonal innsats i Darfur. Situasjonen er også beklagelig i forhold til det personellet som i lang tid har forberedt seg på deltakelse i operasjonen, fremholder utenriksministeren og forsvarsministeren.

Sist oppdatert:10.01.2008 07.24.01
  

Kilde: norvetnet.no