Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel273.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


03.12.2007
Skadd soldat på bedringens vei

Bilen som kjørte på sprengladningenDen norske soldaten som 8. november ble skadet av en veibombe i Meymaneh, nord i Afghanistan, er nå ferdig behandlet ved Ullevål universitetssykehus. Han er overført til et sykehus nærmere sitt hjemsted.

 
 
Kilde: Forsvarsnett
 
Soldaten kom hjem til Norge med brudd i venstre arm og høyre legg, og noen kuttskader i ansikt og hode. Han var påført lungekollaps som følge av det sterke trykket fra eksplosjonen, men hadde ingen skader på øvrige indre organer eller hode. Soldaten var betydelig skadet i venstre legg, som medførte at deler av benet måtte amputeres. Etter forholdene er soldaten ved godt mot.

I tiden fremover vil soldaten følges opp av fagpersonellet ved det lokale sykehuset og av hjemkommunen. Det blir tilrettelagt for en god og adekvat rehabiliteringsperiode.

Forsvaret følger opp sitt ansvar overfor soldaten gjennom en støttegruppe bestående av sykepleier og prest. Utover det arbeider en dedikert offiser med de praktiske forhold for soldaten og hans familie. Psykiater fra Forsvarets stressmestrings-team er rutinemessig koblet opp mot soldaten, og han mottar også juridisk bistand fra Forsvarets jurister.
 
Sist oppdatert:03.12.2007 12.45.01
  

Kilde: norvetnet.no