Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel262.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


10.11.2007
Kamerater tok farvel
Båren med Kristoffer Sørli JørgensenMEYMANEH: Fredag ble det holdt minneseremoni for Kristoffer Sørli Jørgensen i den norske leiren i Meymaneh, der han tjenestegjorde. Soldater fra Norge, Latvia, Tyskland og Afghanistan minnet sin venn og kollega.
 
 
 
- Vi er samlet her i sorg for å ære vår gode venn og soldatkollega Kristoffer Sørli Jørgensen som plutselig og uventet ble revet vekk fra oss. Det er en ufattelig tragedie som har rammet oss alle. Spesielt er det ufattelig at Kristoffer, som er her i Afghanistan for å gjøre landet til et bedre sted å leve, kan bli utsatt for et brutalt angrep. I dag skal vi sørge, men det er viktig at vi fortsetter med vårt oppdrag i Kristoffers ånd – for å ære hans minne. Våre tanker og medfølelse går nå til Kristoffers familie og kjære der hjemme, sa feltprest Tor Arne Berntsen, som innledet minneseremonien.
 
Ordet ble deretter overlatt til sjefen for stabiliseringsstyrken (PRT) i Meymaneh, oberstløytnant Jørn Erik Berntsen.
 
- Ville hjelpe
- Kjære soldater og venner av PRT. Kristoffer, vår kjære venn og medsoldat har mistet livet i et IED-angrep (veibombe). I tillegg er hans gode venn (N.N.) hardt såret. De var ute for å skyte inn våpnene sine fordi de nettopp var kommet til leiren. Kristoffer kom fra perm, og (N.N.) var helt ny her. Det er egentlig ganske typisk Kristoffer. Han vil hjelpe sin gode venn med å komme i gang her i PRT-leiren. Hjelpe ham å forberede seg, slik at (N.N.) skulle få et bra opphold sammen med oss. Det var Kristoffer. Alltid veldig hjelpsom.
- Jeg vil alltid huske Kristoffer som soldaten som kom innom kontoret mitt hver morgen og spurte om jeg trengte hjelp til noe. Jeg tror vi alle vil huske den gangen da Kristoffer arrangerte fotballturnering i leiren. Det var en fantastisk dag, både for oss i PRT, men også for alle de lokale som stilte opp med mange lag. Han fikk det til med sin ståpåvilje, sitt gode humør og sin sjarme. Det var Kristoffer. Alltid et smil.
Ansvarsbevisst
- Det var også typisk Kristoffer å ta stort ansvar i hverdagen. Han trodde på det han gjorde og viste stort engasjement i de oppgavene han løste. Han ble bare 22 år, han hadde nettopp fylt år. I går ble han brått revet vekk. Drept av våre fiender som ønsker å skade PRT og ødelegge utviklingen i Afghanistan. Vi skal aldri glemme deg og den fantastiske innsatsen du gjorde.
 
 
 
 
Sist oppdatert:10.11.2007 16.48.02
  

Kilde: norvetnet.no