Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel257.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


08.11.2007
Forsvarets minnedag
Markering ved minneulunden på Akershus FestningI helgen arrangeres Forsvarets minnedag for å hedre falne og skadde i tjeneste. I Bergen blir det bekransning og konsert på Koengen fredag og minnegudstjeneste søndag. Forsvarssjefen har besluttet å innføre en minnedag for å hedre dem som har omkommet i tjeneste for Forsvaret. Dagen er også en verdig markering for deres pårørende, samt en utstrakt hånd til dem som bærer merker på kropp og sinn etter tjeneste hjemme og ute.
 
Klippet fra www.mil.no
Foto FNVLF
 

Minnedagen avvikles for første gang i år. Dato for dagen er satt til 11. november.

Hedre kolleger
- Forsvarets minnedag gir oss mulighet til å stoppe opp for en kort stund og reflektere over den tjenesten vi står i, sier seniorprest i Sjøforsvaret, kommandørkaptein Leif Tore Michelsen.

- Samtidig gir den oss mulighet til å hedre og minnes de av kollegaene våre som har ofret liv og helse i tjenesten og ikke minst vise solidaritet med deres pårørende, fortsetter han.

Lokale arrangement
Hovedarrangementet søndag finner sted på Akershus festning i Oslo. Pårørende til dem som har mistet livet i tjeneste de to siste årene er invitert til dette.

På oppfordring fra Forsvarets ledelse blir det også lokale markeringer. I Bergen er det planlagt to arrangementer.

Fredag 9. november klokken 11.00 blir det bekransning av veteranmonumentet utenfor Bergenhusmuseet på Koengen. Deretter holder Forsvarets Musikkorp Vestlandet konsert i sine lokaler på Koengen.

Søndag 11. november klokken 11.00 blir det minnegudstjeneste i Haakonsvern kirke.

Lang tradisjon
Forsvaret har lang tradisjon for å minnes dem som har ofret livet eller blitt skadet i tjeneste. Som oftest handler dette om markeringer med fokus på ofrene fra andre verdenskrig.

- Det er både viktig og riktig at vi ser tilbake på denne måten. Det setter tjenesten vår i perspektiv. Men årene etter krigen har også hatt sine ofre, påpeker Michelsen. Han viser til at listen over dem som har mistet livet eller blitt skadet i operasjoner eller under øvelse og trening blir stadig lenger.

- Vår deltakelse i internasjonale operasjoner som stadig blir skarpere, gjør at vi realistisk må regne med at nye navn vil føyes til den listen også i framtiden, sier seniorpresten.

Sist oppdatert:08.11.2007 14.09.32
  

Kilde: norvetnet.no