Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel253.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


05.11.2007
Norske soldater i kamp
Norske soldater i kamp i AfghanistanDe norske Isaf-soldatene var mandag i harde kamper mot Taliban i Ghowrmach-distriktet, nordvest i Afghanistan. De norske styrkene deltar i kamper som har medført ildgivning fra begge sider hele dagen. Den norske ISAF-styrken og afghansk forsvar og politi har benyttet de våpnene de har tilgjengelig – både håndvåpen og tyngre våpen. De har også hatt flystøtte under kampene.
 
Kilde/Foto: Forsvaret
 
Meldingene så langt tyder på at opprørerne har tatt en del tap som følge av ildgivningen fra norske og afghanske styrker. Det er ingen skadde eller drepte blant norske eller afghanske styrker.
Norske styrker er fortsatt i området og har konsolidert sine stillinger for natten. Operasjonen er ventet å fortsette i morgen.
 
Klikk for større bilde
 
 
Norske styrker i kamp
 
 
Klikk for større bilde
 
 
Bildene over er tatt under operasjonen i Nord-Afghanistan
 
Generalmajor Roar Sundseth, nestkommanderende ved Fellesoperativt hovedkvarter, er imponert men ikke overrasket over den profesjonalitet som norske soldater viser i kamp.
- Dette viser at den utdanning og trening vi gir våre soldater er meget god. Ikke minst viser det at norsk gutter og jenter i uniform har høy moral og personlig mot, egenskaper som ofte er undervurdert i dagens samfunn, sier Sundseth.
 
Tirsdag 6. nov. var situasjonen i Ghowrmach-distriktet betydelig roligere enn mandag. Og beskjeden fra de norske soldatene er klar: - Vi har det bra.
 
 
Norske soldater skyter med BK i Afghanistan
Klikk bildet for større versjon
 
 
 
Bakgrunn:
Sammen med soldater fra Afghanistan og andre Isaf-nasjoner, er norske styrker i disse dager i gang med en omfattende operasjon i Nord-Afghanistan. De skal hindre at Taliban får fotfeste i Faryab-provinsen.
For å gjennomføre operasjonen med tilstrekkelig autoritet, har vi satt sammen en solid styrke. Hovedtyngden er fra den afghanske hæren (Ana) og de afghanske politistyrkene (ANP). I tillegg er flere Isaf-nasjoner med i operasjonen. Det norske bidraget er betydelig, med deltakelse både fra den hurtige reaksjonsstyren (QRF), den regionale stabiliseringsstyrken (PRT) og nasjonalt logistikkelement (NSG), forklarer han.
 
Operasjonen er del av en større plan hvor det gjeninnføres sikkerhet i provinsen og at de afghanske styrkene opprettholder den.  Når sikkerheten er god nok vil humanitære organisasjoner kunne etablere seg i området. Det er blant annet viktig at innbyggerne i området får mat og klær før vinteren setter inn.
 
Soldatene:
Soldatene er blant annet fra 2. bataljon og de fleste av de menige soldatene startet førstegangstjeneste sommeren 2006.
 
 

Vis større kart
Sist oppdatert:07.11.2007 14.16.53
  

Kilde: norvetnet.no