Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel252.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


04.11.2007
Kampene fortsetter i Nord-Afghanistan

Kamper i Nord-AfghanistanOperasjonen mot opprørere i Ghowrmach-distriktet i den afghanske provinsen Baghdis pågår fortsatt. Trefningene fortsatte utover lørdag, med ildgivning fra begge sider, mens det har vært roligere i dag.

 
 
 
Kilde www.mil.no/foto: Forsvarets Mediesenter
 
-Erfarne motstandere
- Motstanderne, som til dels er rekruttert av Taliban i nabolandene, synes å være erfarne, godt organiserte og besluttsomme. De opererer små mobile grupper blant annet ved hjelp av motorsykler, sier sjef FOHK, viseadmiral Jan Reksten.

Trefningene lørdag medførte etter all sannsynlighet større tap for opprørerne enn de to som ble meldt truffet i går. Soldatene fra ISAF og den afghanske sikkerhetsstyrken brukte så vel håndvåpen som bombekastere. De har også flystøtte tilgjengelig.

Pågående operasjon
Operasjonen som nå pågår i det nordvestlige Afghanistan har som formål å hindre fremvekst av Taliban i et område som inntil nylig har vært lite påaktet av afghanske myndigheter. Den siste tiden har Taliban brukt det manglende nærværet av afghanske sikkerhetsstyrker til å bygge seg opp. Flere afghanske politimenn er blitt drept de siste månedene.

- De norske styrkenes kompetanse, gjennomføringsevne og moral har gjennom hele operasjonen vist seg meget god. Norges bidrag i denne operasjonen er betydelig, sier oberst Ivar Magne Sakserud, sjef for den norske kontingenten i ISAF.
 
 
Sist oppdatert:04.11.2007 20.49.48
  

Kilde: norvetnet.no