Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel212.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


29.06.2007
Minnet de omkomne

MinnestundMandag kom bårene til de avdøde offiserene Morten Lødøen og Arne Steen til Gardermoen og Flesland. – Jeg ønsker å uttrykke min sterkeste medfølelse med de etterlatte etter denne tragiske ulykken, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen.

 
Sakset fra mil.no
Av Espen Schiager, Forsvarets mediesenter
 
Foto FMS: Både pårørende og militære kolleger var tilstede under båremottakelsen for Arne Steen på Gardermoen flystasjon.

På kvelden torsdag 21. juni ble de to offiserene Morten Lødøen og Arne Steen påkjørt og drept i en trafikkulykke i Tadsjikistans hovedstad Douchanbé. Mandag ble bårene til Arne Steen og Morten Lødøen mottatt i en seremoni på henholdsvis Gardermoen og Flesland.

En verdig seremoni
På Gardermoen flystasjon ble båren løftet fra Hercules-transportflyet og inn i hangaren av bårebærere fra Hans Majestet Kongens Garde (HMKG). HMKG stilte også med hornblåsere til seremonien.

Under seremonien holdt sjefen for Hærens styrker, generalmajor Jon Berge Lilland, en minnetale for oberstløytant Steen. Presten for Telemark bataljon, major Jon Bjerkeli, sa også noen ord til forsamlingen av pårørende og kolleger.

To timer senere ble en tilsvarende seremoni avholdt for Morten Lødøen på Flesland utenfor Bergen.

Militære begravelser
Morten Lødøen og Arne Steen jobbet for Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE) med å fjerne konvensjonelle våpen og ammunisjon i Tadsjikistan.
– De norske offiserene tok aktiv del i dette viktige arbeidet på en utmerket måte. Dette er et viktig prosjekt for Norge og OSSE, og deres innsats ble høyt verdsatt både av norske myndigheter og OSSE, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Det vil bli avholdt militære begravelser for de to på deres hjemsteder i slutten av denne uken.

Sist oppdatert:29.06.2007 01.31.50
  

Kilde: norvetnet.no