Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel209.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


20.06.2007
Fakta om Afghan National Army (ANA)
Afghan National ArmyAfghan National Army er kanskje Afghanistans mest fremgangsrike sikkerhetsorganisasjon. Den nyter stor respekt blant lokalbefolkningen i stadig større deler av Afghanistan.  Til å være bare fire år gammel har den afghanske hæren oppnådd gode resultater. Internasjonale styrker har siden starten bidratt med opplæring og trening på alle nivåer.
 
 
Kilde: mil.no
 
Forsvarsminister: general Abdurrahim Wardak
Forsvarssjef: general Bismillah Khan
Soldater: ca. 36 000

  • Afghan National Army er bygget opp rundt fem korps, ett i hver av de fem store regionene (nord, vest, sør, øst og Kabul). I Nord-Afghanistan holder det 209. korps, med kallenavn Falcon, til.
  • I det 209. Korps er det én brigade, 1. Brigade. I denne brigaden er det fem kandaker (bataljoner), hvorav tre er rene infanteriavdelinger. Brigaden har også en kampstøttekandak med artilleri, oppklarings- og ingeniørressurser i tillegg til en logistikkandak, med blant annet transport, vedlikehold og sanitetsressurser.
  • Dagens afghanske hær er blitt bygget opp siden Talibans fall i 2001. USA og det internasjonale samfunn har bidratt med milliarder av kroner i støtte for å bygge opp en moderne hær.
  • De internasjonale sikkerhetsstyrkene i Afghanistan (Isaf) har gjennom OMLT (Operational Mentoring and Liaison Team)-konseptet en rådgivings- og mentorfunksjon for den afghanske hæren.
 
Sist oppdatert:02.11.2007 22.28.23
  

Kilde: norvetnet.no