Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel200.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


4/29/2007
Hedret Afghanistan-veteraner

Thomas Skydsrud, Martin Brodal og Jan Arne Sæther mottar Forsvarets medalje for sårede i stridI forbindelse med angrepet på en norsk patruljebil i Kabul våren 2004, ble tre tidligere soldater i Telemark bataljon i går hedret med "Forsvarets medalje for sårede i strid". Det er slike hendelser som minner oss om risikoen forbundet med det å være soldat, uttalte brigader Kjell Ove Orderud Skare som delte ut medaljene på vegne av forsvarsminister Sverre Disen.

Kilde mil.no
Foto Forsvarets mediesenter

Bildet, fra venstre: Thomas Skydsrud, Martin Brodal og Jan Arne Sæther.


Det var under en patrulje i Kabul den 23.mai 2004 at de tidligere Telemark bataljonsoldatene Martin Brodal, Jan Arne Sæther, Thomas Skydsrud og avdøde Tommy Rødningsby ble angrepet og beskutt med en skulderavfyrt rakett.

I går la de tre overlevende ned hver sin blomst ved minnebautaen for å hedre sin tidligere medsoldat Tommy Rødningsby.  Anledningen ble også benyttet til å minnes avdøde Tommy Rødningsby.

– Det er bra at vi samles igjen og får en avslutning på det hele, uttalte Thomas Skydsrud.
– Nå er det på en måte punktum, la Martin Brodal til.
 
Forsvarets medalje for sårede i strid tildeles norsk militært personell som har blitt såret i kamphandlinger eller situasjoner som kan oppfattes som kamphandlinger, og må være forårsaket av en av partene i en konflikt, heter det blandt annet i statuttene. Medaljen ble innstiftet i 2005.
 
 
Sist oppdatert:11/2/2007 10:31:49 PM
  

Kilde: norvetnet.no