Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel195.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


19.04.2007
Quick Reaction Force (QRF)

Norsk soldat i Afghanistan - isafUtrykningsstyrken i Mazar-e Sharif skal komme allierte styrker til unnsetning i krisesituasjoner. Styrkens hovedinnsettingsområde er i Nord-Afghanistan, og er under Regionkommando Nord (RC-N) sin kommando.  Styrkens hovedoppdrag er å støtte de fem PRT-ene i Nord-Afghanistan, og samarbeider til daglig tett med disse.

 
Kilde mil.no. Foto: FMS
 
Styrken er organisert med tanke på høy bevegelighet, fleksibilitet og beredskap. Den er i hovedsak utrustet med lette kjøretøy, i form av modifiserte Mercedes Benz feltvogner. Disse kjøretøyene er tilpasset afghanske veier og kjøreforhold, og er bevæpnet med enten et maskingevær (MG3) eller en 12.7mm mitraljøse på taket, i tillegg til besetningens personlige bevæpning.
 
Takskytter på MB feltvogn - Afghanistan - ISAF
Takskytter MB feltvogn m. MG3
 
En tropp er oppsatt på stormpanservogner av typen CV 9030N, som er solide, pansrede beltegående vogner med en 30mm kanon, og plass til 8 stridsklare soldater. I løpet av våren 2007 vil også styrken få tilført nye lette pansrede kjøretøy av typen Iveco. Styrken samarbeider også med tyske helikopter, og kan settes inn i kriseområder ved helikopterinnsetting.
 
Norsk CV90 stormpanservogn i Afghanistan - ISAF
CV9030N
 
Merket til Panserbataljonen Nord-NorgeStammen av utrykningsstyrken består av soldater og befal fra Panserbataljonen på Setermoen, men har enkeltressurser fra de fleste andre bataljonene i Hæren. Sjøforsvaret stiller et lag med spesialildledere. Latvia deltar også med eksplosivryddere i styrken.
 
Fakta, Utrykningsstyrken – Quick Reaction Force (QRF)
Hvor: Camp Nidaros, Mazar-e Sharif
Antall: 235
Sjef: Oberstløytnant Egil Haukland
 
 
Sist oppdatert:19.04.2007 12.43.44
  

Kilde: norvetnet.no