Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel193.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


15.04.2007
Godt egnet for oppgaven

MTB UNIFIL IILIMASSOL: Forsvarsjef Sverre Diesen besøkte tirsdag de norske styrkene i Unifils maritime styrker. Han fikk gode tilbakemeldinger for den norske innsatsen fra den tyske styrkesjefen.  MTB-våpenet har utført oppdraget på en utmerket måte, sa forsvarssjefen til det norske mannskapet i Unifil II-styrken som tjenestegjør i farvannet utenfor Libanon.

 
Klippet fra mil.no
Terje Brinck Løyning, Sjøforsvaret, Unifil II. Foto FMS

Diesen kunne også fortelle at den tyske styrkesjefen kontreadmiral Karl-Wilhelm Bollow er lei seg for at nordmennene reiser hjem i slutten av april.
– Hauk-klassen har vært meget godt egnet for oppgaven, og nordmennene er som regel de siste som forlater området på grunn av dårlig vær, hadde forsvarssjefen fått høre om bord i det tyske fartøyet FGS Brandenburg.

Kvalitet framfor volum
Forsvarssjefen sitter igjen med et godt inntrykk av den norske marinestyrken i Limassol.
– Norske styrkebidrag er små og påvirker aldri utfallet av en internasjonal operasjon i kraft av antall og volum, sier Diesen.

– Men det vi gjør, gjør vi kvalitativt bra og i enkelte tilfeller bedre enn mange andre. Vi er i stand til å gjøre oss politisk og militært bemerket gjennom kvalitet i stedet for volum, fortsetter han.

Norske enheter kommer godt fra det
– Det er en interessant refleksjon at vi greier å gjøre tingene bra og gjøre oss bemerket, til tross for at det er mange andre store nasjoner som bruker betydelige større ressurser i internasjonale operasjoner enn Norge, påpeker Diesen.

Han understreker at de norske enhetene Norge har bidratt med, som for eksempel MTB-ene, spesialstyrkene, jagerfly, Telemark bataljon og de andre enhetene, kommer alle godt i fra det.
– Jeg tror dette skyldes at det norske forsvaret gjør en del riktige ting når det gjelder seleksjon av mannskaper, trening, og utdannelse. I tillegg spiller nok kulturelle faktorer en rolle. Norske enheter er ikke alltid like strømlinjeformede, men består av individualister som er i stand til å tilpasse seg de fleste situasjoner og prestere godt deretter, understreker forsvarssjefen.

MTB-tokt
Sverre Diesen gikk direkte ombord i KNM Jo da han ankom marinebasen i Limassol tirsdag. Etter nattetoktet returnerte han til Limassol tidlig onsdag morgen med KNM Terne. Overføringen fra KNM Jo skjedde i sjøen. På marinebasen i Limassol fikk han møte den tyske styrkesjefen kontreadmiral Bollow før han inspiserte de norske styrkene oppstilt på kaien. Senere på ettermiddagen fikk forsvarssjefen servert grillmat i leirområdet sammen med den norske styrken. Der benyttet han anledningen til å snakke med enkelte av mannskapene før han og følget hans tørnet inn etter en lang dag med MTB-våpenet.
 

 
Sist oppdatert:15.04.2007 17.11.20
  

Kilde: norvetnet.no