Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel17.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


19.08.2004
Vennskapsbånd Libanon-Norge

Det hele startet for en manns alder siden, da krigen brøt ut i mitt land Llibanon ,og da byen vårt Eebel es saqi  ble uten oss, alle ble jagd i alle retninger.   Også…en kald dag i 1978.kom det på nyheter at det var blitt rolig i sør ,som følge av at en slags folk som heter Nordmenn har tatt byen vårt som stasjon, da kjente alle at det var noe slags form for fred som begynt å dukke op .Det var da folk begynt å vende tilbake og alle følte seg tryggere.


Av Louis Assi
Ebel es Saqi

Ja kontakten ble større å større ,og det er ikke rart ,vi bodde i mange tilfeller under samme tak, som et stort familie ,vekslet med det gode og det vonde ,ja.. ikke å glemme at Norge har ofret 21.Martyrer over Libanesisk jord .å på andre siden hvor over 30.libanesiske jenter har ekteskap med norske menn. det ble ofte kalt Norge i miniatyr.                                                                                     

Også…kom den politiske bestemmelsen å ødelegge den herlige drømmen. Bestemmelsen var å nedlegge den norske bataljonen, og det ble gjort. så kommer de tilbake i dag og etter 5 år. Ja de norske soldatene kommer tilbake, men denne gangen er de sivile. De kommer tilbake for å fortelle oss og  Saqi  at de ikke har på noen måte glemt oss. for å finne Saqi og folket sitt viftende med norske flagg ønskende velkommen i lille Norge(Saqi). det er hyggelig å feire 17. mai igjen.

 

Sist oppdatert:06.10.2005 16.56.06
  

Kilde: norvetnet.no