Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel156.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


19.12.2006
Tettere bånd til Libanon

Sioniora - StoltenbergNorge vil yte bistand til blant annet oppbygging av institusjoner og lovverk. – Vi har erfaringer som vi vil dele med Libanon, sa statsministeren.  PGS (Petroleum Geo-Services) er allerede i gang med seismiske undersøkelser på Libanesisk sokkel.

Kilde: odin.dep.no
 
Statsministeren understreket på møtet med statsminister Fouad Siniora at Norge støtter det libanesiske folk, og at det norske forsvaret vil yte bistand til libanesisk forsvar og kystvakt blant annet gjennom opplæring og annen ekspertise.
- Fra 1978 og fram til i dag har 34 000 nordmenn tjenestegjort under FN i Libanon. I dag er vi, gjennom å stille MTB'er og mannskap, en del av UNIFIL som sammen med libanesiske regjeringen sørger for stabilitet og sikkerhet, sa statsministeren.
 
- Norge har bidratt med ca. 170 millioner kroner til humanitær bistand og oppbygging av Libanon i 2006. At vi nå oppretter en full ambassade i Beirut understreker våre langsiktige forpliktelser ovenfor Libanon.
 
Statsminister Jens Stoltenberg er på et to-dagers besøk i Midtøsten der han blant annet i dag møtte statsminister Fouad Siniora og parlamentspresident Berri i Beirut. I morgen vil statsministeren møte statsminister Ehud Olmert i Jerusalem og president Mahmous Abbas i Ramallah. Han skal også besøke den norske UNIFIL-styrken i Limassol, gjeste Fødselskirken og møte religiøse ledere i Betlehem.
- Jeg deler statsminister Sionoras bekymring over den alvorlige situasjonen i landet og i morgen drar jeg til Jerusalem og Ramallah for samtaler med statsminister Olmert og president Abbas. Jeg tror at en dialog som inkluderer alle parter i regionen, er nødvendig for å skape stabilitet og fred, sa statsminister Jens Stoltenberg.
 
Sist oppdatert:19.12.2006 17.17.32
  

Kilde: norvetnet.no