Utskrift fra: norvetnet.no
Dokument: http://norvetnet.no/dok/artikkel119.asp
Skriv ut Side | Lukk vindu


27.08.2006
Krise i Libanon engasjerer veteraner

2 gamle som holdt stand i Rachaya under krigen  Foto Ramiz DalliNår krigen igjen brøt ut i Libanon var veteraner på norvetnet.no raskt ute med å iverksette kronerulling for å hjelpe en uskyldig sivilbefolkning i Sør-Libanon.  Resultatet ble blant annet at veteranene fikk nødhjelp frem til innbyggerne mens alle de store hjelpeorganisasjonene var utestengt.  Det er i skrivende stund samlet inn ca. 70.000 kroner, og veteranene skal via forumet kartlegge hva pengene kan gå til for å hjelpe.

Sommermånedene er normalt den minst aktive perioden på norvetnet.no, i år var det motsatt og aktiviteten har aldri vært høyere.  Flere tusen nye meldinger ble postet i våre forum og besøkstallene på nettstedet nådde nye høyder.  Økt engasjement er også viktig, Sør-Libanon var allerede før det siste krigsutbruddet i en vanskelig situasjon, og det var allerede veteraner som var engasjert i å hjelpe.  Forhåpentligvis kan kronerullingen medføre at flere engasjerer seg, det er viktig å ta vare på de gode relasjonene veteraner har til Libanons befolkning, og det er viktig å ta vare på minnene fra 20 års engasjement i UNIFIL.
 

NORBATT PLASS, Ebel es Saqi aug. 2006:  Det norske flagget vaier alltid i flaggstangen midt i Ebel es Saqi.  Flaggstangen og flagget ble ødelagt av en granat, og Louis Assi sørger for at flagget blir tatt vare på.  Nytt flagg har blitt overlevert av norsk CD i Libanon.
 
 
Sist oppdatert:02.10.2006 02.45.14
  

Kilde: norvetnet.no